Erdogan: Autorul MĂCELULUI din Turcia era un COPIL de 12-14 ani

Erdogan: Autorul MĂCELULUI din Turcia era un COPIL de 12-14 ani

Autorul exploziei produse sâmbătă la o nuntă în orașul Gaziantep, sudul Turciei, avea vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, a declarat duminică președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit media turce, relatează DPA.

 Președintele turc a declarat că bilanțul victimelor exploziei a crescut la 51 de morți și 69 de răniți, dintre care 17 se află în stare critică, și autorul atacului ar fi gruparea extremistă Stat Islamic (SI).

Resturi de la o vestă cu explozibili au fost găsite la locul atacului comis sâmbătă seara în orașul turc Gaziantep, în apropiere de Siria, a anunțat duminică parchetul turc. 'Responsabili s-au deplasat la fața locului pentru anchetă (..) aceștia au găsit resturi de la o vestă cu explozibili pentru un atentat sinucigaș', a declarat parchetul citat de presă. Mai mulți responsabili locali au lăsat să se înțeleagă că atacul de la Gaziantep a fost comis de un kamikaze.

Formațiunea pro-kurdă Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat într-un comunicat că mirii de la nunta care a fost ținta atentatului erau membri ai săi.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 De ce un vot pentru Nicușor Dan pe 9 iunie va fi un vot pierdut: riscul anulării mandatului în septembrie