Erdogan, despre criza energetică: „Europa culege ceea ce a semănat!”

Erdogan, despre criza energetică: „Europa culege ceea ce a semănat!”

Europa culege ceea ce a semănat, a declarat președintele Turciei, făcând referire la criza energetică. Recep Tayyip Erdogan spune că aceasta vine ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei, în urma invaziei din Ucraina, informează AFP și The Guardian.

Erdogan spune că această criză energetică este determinată de sancțiunile impuse Rusiei FOTO EPA EFE

Nu avem nicio problemă cu gazele naturale. Europa de fapt culege ceea ce a semănat. Atitudinea Europei față de Putin l-a adus în situația de a spune: „Dacă tu faci asta, eu voi face asta. El folosește toate instrumentele și armele de care dispune, iar cel mai important dintre ele este gazul natural”, a spus Recep Erdogan.

Acesta a mai precizat că Turcia nu are astfel de probleme, adăugând că vai fi o iarnă grea pentru Europa.

Nu ne face plăcere, dar aceasta este situația în Europa și cred că Europa va avea probleme serioase în această iarnă. Noi nu avem o astfel de problemă”, a spus Erdogan.

Sancțiunile impuse Rusiei au determinat oprirea livrărilor de gaze

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus luni că oprirea livrărilor de gaze către Germania prin intermediul conductei Nord Stream de către Rusia vine ca urmare a „sancțiunilor care au fost impuse țării noastre”.

Premierul britanic Boris Johnson, a asigurat luni, în discursul său de rămas bun, că succesoarea sa, Liz Truss, va face tot posibilul pentru a împiedica Rusia să reușească șantajul energetic.

Penurie de energie în această iarnă

Ţările europene se pregătesc pentru posibile penurii de energie în această iarnă, unele luând în calcul raţionalizarea livrărilor către anumite industrii, pentru a se asigura că poate fi îndeplinită cererea esenţială.

Seceta şi căldura extremă din Europa au dus la reducerea debitelor râurilor şi a rezervoarelor care sunt cruciale pentru furnizarea de energie hidro în unele ţări.

În Germania, nivelul scăzut al râurilor ar putea agrava problemele de furnizare a energiei, deoarece deficienţele din transport vor afecta planurile Guvernului de a creşte, temporar, utilizarea cărbunelui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...