Erdogan nu a mai revenit la Ankara după tentativa de lovitură de stat

La câteva ore după începerea tentativei de puci care îl viza, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a plecat la Istanbul, fieful său politic, și nu a mai revenit de atunci în capitala Ankara, o absență care ridică întrebări, relatează marți AFP.

Plecarea de la Ankara a șefului statului, al cărui guvern a fost zguduit de tentativa de puci, și bombardarea unor instituții, între care și parlamentul, de către facțiuni militare, au fost intens comentate pe rețelele sociale.

'Președintele (Erdogan) se află la Istanbul de la lovitura de stat', se arată într-un mesaj postat pe Twitter. 'Nu reușesc să înțeleg aceasta. Capitala nu este sigură?', a întrebat ironic autorul mesajului.

'Capitala Turciei este Ankara', a scris un altul într-un mesaj pe Twitter. 'De ce președintele anunță din Istanbul că totul se află sub control? De ce toți acești soldați trimiși la Istanbul?', a întrebat el după anunțul potrivit căruia 1.800 membri suplimentari ai forțelor de ordine au fost desfășurați în cel mai mare oraș din Turcia pentru a întări securitatea în locurile strategice.

'Președintele urmărește evoluția situației de la domiciliul său din Istanbul. Premierul și membrii guvernului se află la Ankara', a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului.

'Șeful statului petrece cea mai mare parte a week-end-urilor la Istanbul și nu a considerat necesar să revină la Ankara deoarece premierul se află deja acolo. Situația se află sub control, însă cerem poporului să rămână în alertă până când toți complicii sunt găsiți', a adăugat el.

Conform programului său, președintele Erdogan ar trebui să asiste miercuri la Ankara la o reuniune a Consiliului de Securitate Națională, în urma căreia va fi anunțată 'o decizie importantă'.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios