Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Eric Stab, reales președinte al Consiliului Investitorilor Străini, cu mandat până în mai 2017

Board-ul Consiliului Investitorilor Străini - FIC a ales, în data de 7 iunie 2016, conducerea executivă, Eric Stab fiind reales președinte, cu mandat până în mai 2017.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, cei patru membri ai conducerii FIC sunt: Președinte — Eric Stab, președinte & CEO ENGIE Romania, președinte ENGIE România și Polonia; vicepreședinte — Daniel Anghel, partener Taxe, PricewaterhouseCoopers; vicepreședinte—Mihai Bogza, președinte Consiliul de administrație al Bancpost; trezorier—Farrukh Khan, partener coordonator—Serviciul de audit și evaluare a riscului, Deloitte România.

Aflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la îmbunătățirea mediului afaceri și la creșterea economică în beneficiul întregii societăți românești.

"Doresc să le mulțumesc colegilor mei din noul board pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de a conduce FIC-ul în cel de-al 20-lea an de activitate. Este o aniversare importanta pentru organizația noastră, o voce constantă a comunității de afaceri din România. În această perioadă noi credem că România se află într-un moment important al dezvoltării sale. În cei 26 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, România s-a angajat pe un drum ambițios către o piață liberă funcțională și integrarea în comunitatea Euro-Atlantica. România este astăzi o economie de piață, membră a NATO și Uniunii Europene. Apartenența la aceste structuri impune României ambiții suplimentare care să aducă un nivel de bunăstare și prosperitate fără precedent pentru români. Cetățenii și societatea civila, împreună cu clasa politica și mediul de afaceri, trebuie să se unească în jurul unui proiect de țară ambițios, menit să recupereze decalajul de dezvoltare dintre România și alte țări din UE. Noi credem cu tărie că dacă România va reuși să construiască o infrastructură extinsă și modernă, să-și motiveze oamenii săi dinamici și calificați și să-și folosească inteligent și eficient resursele, creșterea economică va depăși așteptările statistice și se va traduce în bunăstare pentru toată lumea. Începând cu acest mandat și în anii ce vor urma, FIC va lucra cu perseverență la atingerea acestui obiectiv, împreună cu toți cei care-l împărtășesc și care au aspirații similare pentru România", a spus Stab.

FIC a ales în data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociației, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizației.

Consiliul Investitorilor Straini — FIC numără în prezent 124 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Replica lui Liviu Avram la minciunile lui Nicolicea. Oameni buni, nemernicii ăștia sunt din ce în ce mai agres…

2 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

3 Cum arată calculele. O prezență mare la vot îngroapă PSD

4 Info. SCANDAL la Guvern! Dăncilă a cerut intimitate înainte de a vorbi cu președintele! A dat-o afară din biro…

5 EXPLOZIV! „Trimite-mi poze cu poarta fericirii, să-ți văd blănița!“ Scandal sexual cu un episcop şi o femeie …

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic