Eric Stab, reales președinte al Consiliului Investitorilor Străini, cu mandat până în mai 2017

Board-ul Consiliului Investitorilor Străini - FIC a ales, în data de 7 iunie 2016, conducerea executivă, Eric Stab fiind reales președinte, cu mandat până în mai 2017.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, cei patru membri ai conducerii FIC sunt: Președinte — Eric Stab, președinte & CEO ENGIE Romania, președinte ENGIE România și Polonia; vicepreședinte — Daniel Anghel, partener Taxe, PricewaterhouseCoopers; vicepreședinte—Mihai Bogza, președinte Consiliul de administrație al Bancpost; trezorier—Farrukh Khan, partener coordonator—Serviciul de audit și evaluare a riscului, Deloitte România.

Aflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la îmbunătățirea mediului afaceri și la creșterea economică în beneficiul întregii societăți românești.

"Doresc să le mulțumesc colegilor mei din noul board pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de a conduce FIC-ul în cel de-al 20-lea an de activitate. Este o aniversare importanta pentru organizația noastră, o voce constantă a comunității de afaceri din România. În această perioadă noi credem că România se află într-un moment important al dezvoltării sale. În cei 26 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, România s-a angajat pe un drum ambițios către o piață liberă funcțională și integrarea în comunitatea Euro-Atlantica. România este astăzi o economie de piață, membră a NATO și Uniunii Europene. Apartenența la aceste structuri impune României ambiții suplimentare care să aducă un nivel de bunăstare și prosperitate fără precedent pentru români. Cetățenii și societatea civila, împreună cu clasa politica și mediul de afaceri, trebuie să se unească în jurul unui proiect de țară ambițios, menit să recupereze decalajul de dezvoltare dintre România și alte țări din UE. Noi credem cu tărie că dacă România va reuși să construiască o infrastructură extinsă și modernă, să-și motiveze oamenii săi dinamici și calificați și să-și folosească inteligent și eficient resursele, creșterea economică va depăși așteptările statistice și se va traduce în bunăstare pentru toată lumea. Începând cu acest mandat și în anii ce vor urma, FIC va lucra cu perseverență la atingerea acestui obiectiv, împreună cu toți cei care-l împărtășesc și care au aspirații similare pentru România", a spus Stab.

FIC a ales în data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociației, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizației.

Consiliul Investitorilor Straini — FIC numără în prezent 124 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel