Escrocheria bancară care a înșelat zeci de români: Cum au ajuns să plătească credite-surpriză și să fie executați silit

Escrocheria bancară care a înșelat zeci de români: Cum au ajuns să plătească credite-surpriză și să fie executați silit

Oamenii s-au trezit că au datorii de zeci de mii de lei la bănci sau chiar în situaţia de a fi executaţi silit. Ce sfaturi dau specialiștii.

Arhiva foto

Cel puțin 50 de români au fost înşelaţi de o femeie care lucra pentru o firmă de brokeraj și care s- a folosit de actele lor pentru a obţine împrumuturi de la bănci . În prima etapă, ea le obține credite, apoi se folosea de actele de identitate ale victimelor pentru a lua alte împrumuturi., scrie observatornews.ro .

„M-a ajutat cu un credit în trecut, eram în biroul de credit. După doi ani de zile m-am trezit cu un credit pe numele meu. Mi-a venit acasă de la biroul executoresc. 1700 de lei”, spune o victimă.

Femeia a fost dată afară de firma de brokeraj. Reușise să ia un credit chiar pe numele unei colege de serviciu. „Buletinul, probabil mi l-a sustras din geantă. I-a făcut poză şi a aplicat online. Pusese actele, a semnat în numele meu. Nu avea nicio legătura semnătura ei cu ce semnez eu”, spune victima.

Specialiştii sfătuiesc clienții să verifice firmele de brokeraj cu care lucrează şi să nu dea nicio sumă de bani. „În momentul în care doriţi să obţineţi un credit să nu plătiţi sume cu titlu de avans pentru că nimeni nu cere acest lucru este bine să mergeţi să discutaţi personal cu consultantul financiar. În mediul online intraţi pe siteurile oficiale ale băncilor sau ale instituţiilor financiale non bancare”, spune Camelia Grădinaru, director firmă consultanţă, pentru sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?