„Este ca și cum ar fi deja aici”/Unii ruși de la granița cu Ucraina se tem de o „invazie”

„Este ca și cum ar fi deja aici”/Unii ruși de la granița cu Ucraina se tem de o „invazie”

Unii locuitori ai unui oraș rusesc de la granița cu Ucraina au declarat pentru „The New York Times” că se tem de o „invazie” în contextul contraofensivei ucrainene.

Trupele ucrainene din regiunea Harkov i-au împins atât de mult înapoi pe invadatorii ruși, încât unii locuitori ai unui oraș situat la circa 40 de kilometri de granița cu Ucraina sunt îngrijorați că ar putea ajunge în raza de acțiune a Kievului.

Aceștia mărturisesc pentru „The New York Times” că viața lor s-a schimbat drastic de la începutul războiul din Ucraina, lansat de Vladimir Putin pe 24 februarie, iar acum nu exclud o „invazie” din partea armatei țării vecine în contextul înfrângerilor suferite de soldații ruși.

„Este ca și cum ar fi deja aici”, a spus o femeie în piața centrală a orașului, referindu-se la exploziile care se aud în apropiere.

Un alt localnic susține că a auzit zvonuri precum că armata ucraineană a trecut deja granița.

„Sunt atât de multe zvonuri, oamenii se tem”, a declarat Maksim, un vânzător de echipamente militare.

Pe fondul înmulțirii zvonurilor, unii localnici sapă adăposturi anti-bombe și se familiarizează cu exercițiile de evacuare.

„Ne simțim speriați și este destul de greu când lucrezi cu copiii”, a declarat Ekaterina, o educatoare. „Copiii încep să alerge țipând rachete, dar noi le spunem că este doar un tunet”, adaugă ea.

În ultimele săptămâni, Rusia a suferit înfrângeri grele în contextul unei contraofensive rapide în nord-estul Ucrainei. Kievul afirmă că a recuperat peste 6.000 de kilometri pătrați din regiunile Harkov și Herson (sud).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...