„Este o minune a naturii”/Cea mai frumoasă plajă din Europa este în Italia

„Este o minune a naturii”/Cea mai frumoasă plajă din Europa este în Italia

Cele mai frumoase plaje din Europa se află în Italia, Marea Britanie, Grecia, Franța, Spania și Portugalia. TripAdvisor a dezvăluit lista cu cele mai spectaculoase plaje de pe continent.

Prima plajă din Europa, din topul TripAdvisor, este Conigli, Sicilia. Este situată pe insula Lampedusa și are nisipuri aurii și ape cristaline, foarte puțin adânci, ideale pentru snorkelling. Priveliştea este şi ea cu adevărat spectaculoasă. În zonă există si broaște țestoase.

O mare satisfacție pentru primarul din Lampedusa, Totò Martello: „Plaja din Isola dei Conigli este confirmată ca o minune a naturii admirată și apreciată în întreaga lume. Acest rezultat este o sursă de mândrie pentru comunitatea noastră și reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a celor care s-au angajat și continuă să se angajeze în protejarea frumuseților noastre inimitabile de mediu și naturale și a mării noastre cristaline. Sperăm că condițiile legate de situația de urgență Covid vor permite în curând reluarea fluxurilor turistice și de călătorie, astfel încât Lampedusa, precum și Linosa, să poată reveni pentru a oferi emoții unice celor care vor avea ocazia să le viziteze ”.

Pe locul 2 se afla plaja Cofete din insula Fuerteventura, în Canare. Aici vei găsi o întindere imensă de nisip de mai mult de zece kilometri lungime care, din fericire, este în sălbăticie. Accesul nu este ușor, deoarece drumurile către această plaja sunt neasfaltate, dar cei care au trăit experiența spun că merită absolut efortul de a vizita această frumoasă plajă virgină.

A treia plaja în topul preferințelor se afla în Portugalia. Este vorba de Falesia din regiunea Algarve. Această plajă este situată între orașul Albufeira și Vilamoura și este în mare parte înconjurată de stânci, dar este încăpătoare. Să vezi un apus de soare aici este ceva de neuitat.

Sunt și astfel de opțiuni daca te duci la San Sebastian, în nordul Spaniei, unde se afla Plaja de la Concha. Este o plajă foarte urbană și apare aproape întotdeauna printre cele mai bune din lume. Este adăpostită de un golf înconjurat de doi munți, iar faleza cu felinarele albe a devenit cea mai cunoscută carte poștala a orașului San Sebastian.

Pe locul 5 se află plaja Bournemouth, din Anglia. Este un oraș, scăldat de apele Atlanticului, are temperaturi mai calde decât restul țării și este destinația preferata de englezii care nu vor să călătorească în străinătate pentru o plaja. Plaja are peste zece kilometri lungime, iar în centru se află un debarcader faimos, cu o vechime de peste o sută de ani și pe care l-ai văzut cu siguranță în filme, relatează Aleph News .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”