„Este posibil ca virusul să existe în toate orașele din Iran”. Autoritățile au anunțat încă 13 cazuri și două decese

„Este posibil ca virusul să existe în toate orașele din Iran”. Autoritățile au anunțat încă 13 cazuri și două decese

Iranul a confirmat 13 cazuri noi de coronavirus și două decese într-o nouă serie de cazuri, a anunțat Kianush Jahanpur, purtător de cuvânt al ministerului sănătății, citat de Reuters. Ulterior, un alt oficial din ministerul de resort a declarat că este posibil ca epidemia să fi ajuns în toate orașele din Iran. Mai mult, Libanul a raportat primul caz din țară, o femeie de 45 de ani venită din Iran.

În cazul Iranului este vorba de șapte persoane diagnosticate în Qom, patru în Teheran și două în Gilan, potrivit unei postări pe Twitter. Numărul total de cazuri din Iran este acum de 18, patru dintre ei murind din cauza infecției.

Minou Mohrez, reprezentant al ministerului sănătății, a spus că acest coronavirus a ajuns în multe orașe, posibil în toate din țară.

”Pe baza raportărilor existente, răspândirea coronavirusului a început în Qom și, luând în calcul deplasările oamenilor, a ajuns acum în mai multe orașe, inclusiv Teheran, Babol, Arak, Isfahan, Rasht și alte orașe și este posibil să existe în toate orașele din Iran”, a declarat Mohrez.

”Este clar că noul coronavirus a circulat prin țară, probabil sursa acestei boli sunt muncitorii chinezi care lucrează în orașul Qom și au fost în China”, a adăugat reprezentantul ministerului.

Autoritățile sanitare au cerut joi suspendarea tuturor adunărilor religioase din Qom. Vineri, iranienii votează în alegerile parlamentare, considerate drept un test pentru putere după o serie de crize, inclusiv un conflict major cu Statele Unite. Televiziunile din Qom au arătat imagini cu votanții purtând măști sanitare în timp ce-și exprimau opțiunea electorală.

Iraqi Airways a suspendat toate zborurile spre Iran ca măsură de protecție contra epidemiei, potrivit agențiilor irakiene de stat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!