„Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

„Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

Reportajeisback : „Eu incep sa cred ca Dominic Fritz asta este prost. Dar prost rău. Azi, inspirat de Boc și-a făcut niște poze cu lopata în mana săpând fundația pentru Ikea Timișoara. Da. Deci istetul asta se fotografiază dând la lopata pentru o companie privata și anunță mare investiție în Timisoara. Pe lângă ca as fi vrut sa îl vad dând la lopata pentru vreun spital sau pentru o școală, băiatul asta ONG ist chiar nu înțelege nimic economic. În plus marea investiție Ikea este o fucking hala și nu vreun echipament sofisticat sau vreun laborator.
E gresit sa dea un primar la lopata pentru o companie privata? NU. E ok dacă compania aia aduce un plus valoare sociala sau economica. Adică putea sa dea naibii la lopata pentru Oncogen sau pentru BMW sau un producător sau un bigtech dar nu pentru un fucking retailer. Ikea nu înseamnă civilizație și locuri de munca ci doar sărăcie și desființat locuri de munca.
Este dovada clara ca mucosul asta nu înțelege cum funcționează economia. Asa se bucurau prostii când Lidl și Kaufland deschideau magazin în satul lor și în 2 ani cumpărau lapte din Polonia și carne din Germania. Asa se bucura și acum ca se deschide Ikea cu mobila pe care o schimbi la 5 ani făcută din palul vândut și fabricat din pădurile nostre de Holzindustrie, Schweighofer, Kronspan și Egger.
Se creeaza 250 de locuri de munca prost plătite și dispar 30 de antreprenori regionali, mici ateliere de mobila etc. Foarte smart mișcare. Nu ma înțelegeți greșit, e ciclul normal al economiei în care peștii mari ii înghit pe cei mici dar parca nu vreau sa vad primarul punând lopata la asta.
O sa spuneți ca o parte din mobila din Ikea e făcută în România. Da, asa este. De oameni plătiți cu 1700 net pe luna în fabrici din Maramureș, Satu-Mare sau orașe mici din Moldova. Când în vara furnizorii au încercat sa crească preturile la Ikea pentru ca nu mai găseau personal, Ikea a rupt contractele. Nu o sa găsiți asta în presa pentru ca nu pot vorbi oamenii din cauza contractelor dar se știe în piață. Și tot Ikea le-a resemnat ulterior pentru ca nu mai găsesc în Europa fraieri care sa lucreze pe 300 euro pe luna.
Ma rog. Prostia doare. Aștept sa îl vad pe mucosul asta când se apuca de curatenie în Timișoara sau măcar de o grădiniță. Pana acum i-am acordat credit suficient, înțeleg ca sunt probleme moștenite dar cine te împiedică sa faci curat în oraș, sa faci parcurile alea sa arate cât de cât. Timișoara e dezolanta și arata mai degrabă ca Bucureștiul decât ca Oradea sau Brașov. Am înlocuit hoții cu incompetenții și nici măcar asta nu ne-a reușit ca lumea.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”