EURO 2016: Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

EURO 2016: Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

Mii de albanezi de toate vârstele au izbucnit de fericire în noaptea de duminică la Tirana, după victoria selecționatei lor în fața României (1-0), în grupa A a EURO 2016, prima într-o competiție internațională, relatează AFP.

* LIVE UPDATE EURO 2016: România, învinsă de Albania cu 1-0, părăsește competiția

Mașinile au defilat pe străzile capitalei albaneze, claxoanele au răsunat, iar drapelele roșii cu acvila neagră au fost fluturate. Fumigenele au luminat noaptea.

Albania a pierdut în fața Suediei și a Franței, însă golul lui Armando Sadiku, anonimul marcator al clubului Vaduz, din Liechtenstein, le-a asigurat această victorie în fața românilor. Acest succes le dă speranță albanezilor la o calificare.

Golul lui Sadiku a fost salutat cu ovații în tot orașul, mai ales în marea piață Maria Tereza din Tirana, unde un ecran uriaș a fost instalat pentru mii de suporteri. Barurilor din oraș au fost arhipline.

''Goooooooooool'', a scris pe Twitter șeful guvernului, Edi Rama, într-un mesaj însoțit de o captură cu jucătorii albanezi felicitându-l pe marcator.

După finalul unui meci tensionat, grupuri de tineri îmbrăcați în tricoul selecționatei lor au cântat și au dansat: ''Sărbătorim visul pe care l-am realizat în această seară'', a spus Tatjana Mali, 27 ani, studentă la medicină, cu drapelul albanez pe umeri.

''Este o victorie istorică pentru toți albanezii, noi am dominat meciul, am arătat că putem să o facem'', a spus la rândul său Genta Skuraj, o profesoară de jurnalism.

Potrivit imaginilor televiziunii locale, toate orașele albaneze au cunoscut aceleași scene de sărbătoare care au continuat întreaga noapte.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…