EURO 2016: Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

Mii de albanezi de toate vârstele au izbucnit de fericire în noaptea de duminică la Tirana, după victoria selecționatei lor în fața României (1-0), în grupa A a EURO 2016, prima într-o competiție internațională, relatează AFP.

* LIVE UPDATE EURO 2016: România, învinsă de Albania cu 1-0, părăsește competiția

Mașinile au defilat pe străzile capitalei albaneze, claxoanele au răsunat, iar drapelele roșii cu acvila neagră au fost fluturate. Fumigenele au luminat noaptea.

Albania a pierdut în fața Suediei și a Franței, însă golul lui Armando Sadiku, anonimul marcator al clubului Vaduz, din Liechtenstein, le-a asigurat această victorie în fața românilor. Acest succes le dă speranță albanezilor la o calificare.

Golul lui Sadiku a fost salutat cu ovații în tot orașul, mai ales în marea piață Maria Tereza din Tirana, unde un ecran uriaș a fost instalat pentru mii de suporteri. Barurilor din oraș au fost arhipline.

''Goooooooooool'', a scris pe Twitter șeful guvernului, Edi Rama, într-un mesaj însoțit de o captură cu jucătorii albanezi felicitându-l pe marcator.

După finalul unui meci tensionat, grupuri de tineri îmbrăcați în tricoul selecționatei lor au cântat și au dansat: ''Sărbătorim visul pe care l-am realizat în această seară'', a spus Tatjana Mali, 27 ani, studentă la medicină, cu drapelul albanez pe umeri.

''Este o victorie istorică pentru toți albanezii, noi am dominat meciul, am arătat că putem să o facem'', a spus la rândul său Genta Skuraj, o profesoară de jurnalism.

Potrivit imaginilor televiziunii locale, toate orașele albaneze au cunoscut aceleași scene de sărbătoare care au continuat întreaga noapte.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing