EURO 2016: Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

EURO 2016: Explozie de fericire la Tirana, după victoria istorică a Albaniei

Mii de albanezi de toate vârstele au izbucnit de fericire în noaptea de duminică la Tirana, după victoria selecționatei lor în fața României (1-0), în grupa A a EURO 2016, prima într-o competiție internațională, relatează AFP.

* LIVE UPDATE EURO 2016: România, învinsă de Albania cu 1-0, părăsește competiția

Mașinile au defilat pe străzile capitalei albaneze, claxoanele au răsunat, iar drapelele roșii cu acvila neagră au fost fluturate. Fumigenele au luminat noaptea.

Albania a pierdut în fața Suediei și a Franței, însă golul lui Armando Sadiku, anonimul marcator al clubului Vaduz, din Liechtenstein, le-a asigurat această victorie în fața românilor. Acest succes le dă speranță albanezilor la o calificare.

Golul lui Sadiku a fost salutat cu ovații în tot orașul, mai ales în marea piață Maria Tereza din Tirana, unde un ecran uriaș a fost instalat pentru mii de suporteri. Barurilor din oraș au fost arhipline.

''Goooooooooool'', a scris pe Twitter șeful guvernului, Edi Rama, într-un mesaj însoțit de o captură cu jucătorii albanezi felicitându-l pe marcator.

După finalul unui meci tensionat, grupuri de tineri îmbrăcați în tricoul selecționatei lor au cântat și au dansat: ''Sărbătorim visul pe care l-am realizat în această seară'', a spus Tatjana Mali, 27 ani, studentă la medicină, cu drapelul albanez pe umeri.

''Este o victorie istorică pentru toți albanezii, noi am dominat meciul, am arătat că putem să o facem'', a spus la rândul său Genta Skuraj, o profesoară de jurnalism.

Potrivit imaginilor televiziunii locale, toate orașele albaneze au cunoscut aceleași scene de sărbătoare care au continuat întreaga noapte.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul