EURO 2016: Înfrângerea cu Islanda, "cea mai umilitoare din istorie", consideră presa engleză

EURO 2016: Înfrângerea cu Islanda, "cea mai umilitoare din istorie", consideră presa engleză

Presa din Anglia deplânge, la unison, înfrângerea suferită de selecționata ''Three Lions'' în fața modestei reprezentativei a Islandei (1-2), în optimile de finală ale EURO 2016, pe care cotidianul The Times o consideră "cea mai umilitoare" din istoria fotbalului englez.

"Roy Hodgson a demisionat noaptea trecută, după ce suferit ocara de a a fi răpus în fața Islandei, în ceea ce este fără îndoială înfrângerea cea mai stânjenitoare în 114 de istorie a echipei naționale", scrie cel mai vechi ziar britanic pe prima sa pagină.

"Anglia a ieșit după o umilință", titrează la rândul său The Guardian, adăugând că "pentru Roy Hogdson este sfârșitul disperat și rușinos al celor patru ani petrecuți ca manager al Angliei. Indiferent ce se va întâmpla în viitor, această perioadă va rămâne cu siguranță drept cea mai umilitoare, după eliminarea cea mai infamă din istoria selecționatei". "Cum este posibil să pierzi în fața unei țări a cărei populație este mai mică decât cea din Croydon (un orășel de la periferia Londrei, unde s-a născut Hodgson) și care nu a participat niciodată la un turneu final?", se întreabă editorialistul acestei publicații.

The Sun vorbește, la rândul său, de "un eșec lamentabil". "Idioții s-au împiedicat în fața Islandei", titrează ziarul citat, care publică o fotografie cu Roy Hodgson și Wayne Rooney, calificați drept "losers" (fraieri).

Cotidianul The Telegraph scrie că "Roy Hodgson a demisionat la câteva minute după eșecul de la EURO 2016", în timp ce ziarul The Mirror titrează "Brrrexit Hogdson", cu mai mult "r", pentru a sublinia probabil frisoanele pe care le-au simțit fanii englezi atunci când au privit tabela de marcaj la finalul jocului cu Islanda.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…