EURO 2016: Ronaldo a egalat recordul lui Platini (9 goluri)

EURO 2016: Ronaldo a egalat recordul lui Platini (9 goluri)

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a egalat recordul francezului Michel Platini, înscriind al nouălea său gol la un turneu final de Campionat European, miercuri seara, în semifinala cu Țara Galilor (2-0) de la Lyon, informează AFP.

La vârsta de 31 de ani, Ronaldo dispută al patrulea său EURO. El a marcat două goluri în 2004, unul în 2008, trei în 2012 și la EURO 2016. La rândul său, Platini a înscris nouă goluri, dar la o singură ediție, EURO 1984, câștigat de Franța pe propriul teren.

Un adevărat vânător de recorduri, "CR7" a devenit primul jucător din istorie care înscrie la patru ediții diferite ale EURO, salvându-și echipa de la o rușinoasă eliminare din primul tur în fața Ungariei (3-3), grație unei dublepe 22 iunie.

Atacantul portughez este, de asemenea, jucătorul care a disputat cel mai mare număr de meciuri la un turneu final de Campionat European, 20 de meciuri, cu patru mai mult decât foștii recordmeni în materie, francezul Lilian Thuram și olandezul Edwin van der Sar (16).

Golgheterul Portugaliei (61 goluri) a mai stabilit un record în istoria țării sale cu ocazia EURO 2016. Cu 132 de selecții, căpitanul "Seleccao" l-a depășit pe legendarul Luis Figo (127), aflat în fruntea listei jucătorilor cu cele mai multe selecții la echipa națională.

Dar nu doar sub tricoul Portugaliei Ronaldo bifează recorduri pe scena continentală. Cu diferite cluburi, golgheterul lui Real Madrid este liderul incontestabil al marcatorilor din istoria Ligii Campionilor cu 94 de goluri, la distanță de marele său rival de la FC Barcelona, Lionel Messi (83 goluri).

Echipa de fotbal a Portugaliei s-a calificat în finala EURO 2016, după ce a învins formația Țării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0) , miercuri seara, pe Stade de Lyon, în prima semifinală a competiției.

Portugalia va juca a doua sa finală, după cea din 2004, pierdută acasă în fața Greciei (0-1). În finala de duminică (22,00), de pe Stade de France, Portugalia va înfrunta câștigătoarea dintre Germania și Franța.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro