EURO 2020: Cozi la centrele de testare Covid-19, înaintea partidei Ucraina - Macedonia de Nord, de la Arena Naţională

EURO 2020: Cozi la centrele de testare Covid-19, înaintea partidei Ucraina - Macedonia de Nord, de la Arena Naţională

Suporterii Macedoniei de Nord şi ai Ucrainei, sosiţi la Bucureşti pentru partida de joi, din cadrul Grupei C la EURO 2020, au format cozi la centrele de testare rapidă pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 din jurul Arenei Naţionale, atât pentru a primi un rezultate cât şi pentru procesarea datelor şi primirea brăţărilor de acces pe stadion.

Cu trei ore înaintea începerii celui de-al doilea meci de la EURO 2020 găzduit de Arena Naţională, la centrul de testare din Bulevardul Basarabia se formau cozi de câteva zeci de suporteri, majoritatea dintre ei dorind doar verificarea documentelor necesare pentru intrarea pe stadion.

Suporterii care doresc să se testeze înainte de intrarea pe stadion plătesc 40 de lei, iar pentru confirmarea veridicităţii unui test efectuat se percepe o taxă de 5 lei.

"Am aşteptat aproximativ 20 de minute, 5 minute la coadă şi apoi încă 15 pentru primirea rezultatului. Nu merge greu", a declarat pentru AGERPRES un suporter al Ucrainei care făcuse un test rapid RT PCR la centrul din Bulevardul Basarabia.

Alte două asemenea centre mobile de testare au fost deschise în apropierea străzii Maior Coravu şi la Mega Mall.

La cortul amplasat în strada Maior Coravu s-au prezentat mai mulţi suporteri datorită faptului că majoritatea aleg să intre pe la porţile de acces din Bulevardul Basarabia.

Un angajat al centrului de testare a precizat că joi au fost testaţi aproximativ 300 de suporteri şi că doar 25% dintre cei care vin la stadion nu se prezintă cu un certificat de vaccinare sau un test Covid-19 efectuat anterior.

"Astăzi am testat aproximativ 300 de suporteri. Marea majoritate a suporterilor vin deja cu teste făcute, având în vedere că au nevoie la intrarea în ţară, mai puţini cu adeverinţe de vaccinare. Cei care solicită testarea sunt, să spun, doar un sfert dintre cei care ajung la noi. Majoritatea vin pentru verificarea documentelor şi pentru primirea brăţărilor pentru accesul pe stadion", a afirmat angajatul companiei medicale.

La centrul mobil de vaccinare inaugurat miercuri la intrarea în Complexul Sportiv Lia Manoliu s-au prezentat joi doar 10 persoane.

"Noi vaccinăm doar în zilele de meciuri la acest centru mobil de vaccinare. Până acum avem un număr de 10 persoane vaccinate, dar nu au fost suporteri, au fost persoane din cadrul complexului Naţional Lia Manoliu. Suporterii din câte înţeleg vin ori vaccinaţi ori îşi fac test la intrare", a declarat pentru AGERPRES medicul care coordonează activitatea centrului de vaccinare. La partidele UEFA EURO 2020 de la Bucureşti au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care s-au imunizat trecând prin boală în ultimele 90 de zile sau persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR în ultimele 72 de ore înaintea jocului sau rapid antigen în ultimele 24 de ore dinaintea meciului.

Fanii români care asistă la partidele de la UEFA EURO 2020 au posibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 la stadion. În zilele de meci, la Arena Naţională este deschis, între orele 10:00 şi 18:00, un punct de vaccinare amenajat cu sprijinul DSP Bucureşti, al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Apărării Naţionale şi a Primăriilor Capitalei şi Sectorului 2. La acest centru este disponibilă vaccinarea cu dozele unice Johnson & Johnson.

Având în vederea legislaţia naţională în vigoare privind desfăşurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pot asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti următoarele categorii de persoane:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Accesul pe Arena Naţională se face doar cu bilet şi brăţara corespunzătoare jocului care poate fi obţinută de la centrele medicale acreditate.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală, primul dintre acestea, Austria - Macedonia de Nord, disputat la 13 iunie, încheindu-se cu scorul de 3-1. La această partidă publicul a avut acces pe 25% din capacitatea Arenei Naţionale, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Partida Ucraina - Macedonia de Nord, din cadrul grupei C a EURO 2020, se va disputa joi, de la ora 16:00. Următoarele două partide din cadrul Campionatului European găzduite de Arena Naţională din Bucureşti sunt: Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), din Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro