Euro începe să urce spre 5 LEI. Trepanaților, PSD o să le spună, la Antena 3 și RTV, că e BINE!

Euro începe să urce spre 5 LEI. Trepanaților, PSD o să le spună, la Antena 3 și RTV, că e BINE!

Leul începe să urce spre 5 lei. Trepanaților, PSD o să le spună, la Antena 3 și RTV, că e BINE! Surse spuneau de acum o lună că PSD va duce euro la 5 lei până în decembrie și inflație spre două cifre din primăvara lui 2018. Numai așa vor fi „bani” de salarii... Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,5512 lei/euro, in crestere cu 0,3% fata de nivelul din sedinta precedenta si nivel maxim din 7 iunie 2013, deprecierea abrupta a leului fiind surprinzatoare pentru analisti, care se asteptau ca BNR sa intervina la pragul de 4,54 lei/euro, considerat limita superioara a zonei de echilibru.

Marti, BNR a afisat un curs de 4,5362 lei/euro.

In regiune, zlotul si forintul nu aveau o directie clara in raport cu euro. Deprecierea abrupta a leului i-a surprins pe analisti, chiar daca a venit pe fondul unor cumparari mai mari de valuta.

"Apetitul de cumparare pentru EUR/RON a continuat, iar perechea a gasit putina rezistenta chiar si dupa ce s-a tranzactionat peste nivelul maxim al zonei de echilibru a BNR, asa cum este ea perceputa. Am observat anul acesta ca guvernatorul BNR sugera ca intervalul EUR/RON s-a mutat putin mai sus, de la 4,38-4,54 inainte", estima un raport al ING Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, a urcat de la 4,2906 lei la 4,3105 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Totodata, cursul francului elvetian a crescut la 4,2541 lei, de la 4,2296 lei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa