Eurodeputatul Cristian Bușoi: Bolile rare reprezintă o prioritate-cheie în noul Program de Sănătate al UE

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Bolile rare reprezintă o prioritate-cheie în noul Program de Sănătate al UE

Eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, a transmis în cadrul Conferinței Naționale pentru bolile rare și sănătatea digitală că „bolile rare reprezintă o prioritate cheie în noul Program de Sănătate al UE-EU4Health.

„Onorat să particip astăzi la Conferința Națională Bolile Rare și sănătatea digitală, alături de ASR Margareta a României. Bolile rare reprezintă o prioritate-cheie în noul Program de Sănătate al UE, EU4Health, pentru ca am fost responsabil la nivel european”, a scris Cristian Bușoi pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit deputatului european, este momentul schimbărilor și al politicilor publice de sănătate curajoase: „Am început deja cu EU4Healh, iar viitorul trio de președinții ale Consiliului UE (Franța, Republica Cehă și Suedia) vor duce bolile rare în continuare ca prioritate în perioada 2022-2023”, a mai adăugat acesta.

„Pacienții din România trebuie să știe că nu sunt deloc singuri. Ca și până acum, le voi susține toate demersurile care se materializează în acces mai bun la diagnostic, acces la servicii medicale și tratament. Sunt președinte al Comisiei pentru Cercetare și știu că știința ne ajută să luptăm cu toată forța și chiar să învingem bolile care par fără leac. Și mai știu ceva. Avem fonduri fără precedent. Pandemia a dechis oportunități unice pentru finanțarea sănătății și a serviciilor medicale transfrontaliere”, a mai transmis acesta.

”Trebuie să profităm de aceste fonduri și să fim mai puternici decât boala”, a conchis Cristian Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”