Eurodeputatul Cristian Bușoi condamnă atentatele din Viena care ”îndoliază întreaga lume”: ”Trebuie să spunem NU hotărât oricărei forme de radicalism și să protejăm viața cetățenilor și valorile europene”

Eurodeputatul Cristian Bușoi condamnă atentatele din Viena care ”îndoliază întreaga lume”: ”Trebuie să spunem NU hotărât oricărei forme de radicalism și să protejăm viața cetățenilor și valorile europene”

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a condamnat atentatele din Viena care ”îndoliază întreaga lume” și a transmis condoleanțele sale ”familiilor victimelor”.

”Austria este puternică și trebuie să găsească forța să treacă peste această tragedie. Aceste crime zguduie puternic o societate bine așezată, șochează întreaga lume, dar trebuie să ne adunăm forțele și să facem tot posibilul ca evenimente de acest gen să nu se mai întâmple”, a precizat Bușoi într-un mesaj pe Facebook.

Europarlamentarul român a evocat în acest context nevoia de o mai bună cooperare, ”atât în domeniul serviciilor de informații, cât și la nivelul forțelor polițienești pentru a dejuca în viitor astfel de atentate. Totodată, trebuie să fim duri și să spunem NU hotărât oricărei forme de radicalism și să protejăm viața cetățenilor și valorile europene”, a completat Cristian Bușoi.

Un mesaj similar a venit și din partea liderului Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, care a menționat că ”Europa unită este alături de Austria în lupta noastră împotriva terorismului islamist” .

Mesaje de solidaritate au venit și din partea liderilor instituțiilor Uniunii Europene , respectiv președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Acestora li s-au alăturat Franța și Germania, care prin vocea președintelui francez, Emmanuel Macron, și cea a cancelarului german, Angela Merkel, au condamnat atacul din centrul Vienei și au transmis că sunt alături de ”poporul austriac şi de forţele de securitate care se confruntă cu pericolul”.

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis, a precizat într-un mesaj pe Twitter că țara noastră este ”solidară cu Austria” , condamnând în același timp ”cu fermitate aceste acte de teroare atroce”.

Potrivit presei locale, bilanțul provizoriu al atacului arată cel puțin patru civili uciși și numeroși răniți. Forțele de ordine au ucis un bărbat al grupului înarmat, format din cel puțin patru persoane. Ministrul de Interne al guvernului austriac Karl Nehammer a declarat că bărbatul ucis de forțele de ordine ar fi fost simpatizant al ISIS.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...