Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj pentru cetățenii europeni: Îngrijirea de sine este esențială în prevenirea bolilor, mai ales în timpul pandemiei

Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj pentru cetățenii europeni: Îngrijirea de sine este esențială în prevenirea bolilor, mai ales în timpul pandemiei

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), coordonatorul Parlamentului European pentru viitorul program al UE pentru sănătate, îi sfătuiește pe cetățenii europeni ca prevenția să fie principalul obiectiv în timpul pandemiei de COVID-19.

„Prevenția este esențială pentru a avea grijă de sănătatea noastră în timpul pandemiei”, a declarat acesta în timpul unui eveniment realizat de Politico privind rolul cetățenilor în gestionarea proprii lor sănătăți.

„Îngrijirea de sine este esențială în prevenirea bolilor și promovarea sănătății și nu a fost niciodată mai importantă pe ordinea de zi decât acum, când Europa și întreaga lume trec printr-o pandemie care impune fiecăruia dintre noi să joace un rol”, a mai adăugat acesta.

Cristian Bușoi a făcut referire și la tăierile masive de buget pentru viitorul program dedicat sănătății în Uniunea Europeană: „Comisia Europeană a solicitat ​​9,4 miliarde de euro pentru programul EU4Health. Acest buget a fost redus șefii de stat și de guvern la 1,7 milioane. Sunt curios acum, cu un buget atât de redus, ce poate face cu adevărat Bruxellesul pentru sănătate pentru a aborda sănătatea cetățenilor europeni”.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…