Eurodeputatul Cristian Bușoi, vizită la Spitalul de Urgență Roman: România are din partea UE 2,8 mld. de euro pentru modernizarea infrastructurii de sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi, vizită la Spitalul de Urgență Roman: România are din partea UE 2,8 mld. de euro pentru modernizarea infrastructurii de sănătate

România are din partea UE 2,8 mld. de euro pentru modernizarea infrastructurii de sănătate în următorii șapte ani, a declarat eurodeputatul Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027, după ce a întreprins o vizită, vineri, la Spitalul de Urgență din Roman, care asigură serviciile medicale de primă linie pentru tot județul Neamț.

„M-am întâlnit astăzi cu personalul medical de la Spitalul de Urgență din Roman. Ei sunt cei care duc greul, în toată această perioadă, pentru că asigură serviciile medicale de urgență pentru tot județul Neamț. Sunt adevărații eroi care își fac treaba cu profesionalism și devotament. Am discutat despre problemele curente din sistemul medical, dar și despre proiectele europene pe care le propune Comisia. Doar României îi sunt alocate 2,8 miliarde de euro pentru finanțarea proiectelor de sănătate prin Programul Operațional: pentru construirea celor 3 spitale regionale și dotarea cu aparatură de top a celor existente. Medicii au nevoie de infrastructură, de aparate moderne cu care să salveze vieți și de acces la informația de ultimă oră. Oricât de bine pregătiți profesional ar fi, fără echipamentele necesare, nu pot face minuni”, a transmis eurodeputatul PNL.

În același timp, Cristian Bușoi a reiterat responsabilitatea pe care o are guvernarea liberală față de cetățenii români pentru a recupera decalajele de dezvoltare, însă este convins că, prin fonduri europene, Moldova va putea beneficia de infrastructura medicală necesară.

„Avem multe de făcut. Oamenii au așteptări mari și se uită la echipa liberală cu speranță. Este mult de recuperat, dar cu viziune, respect pentru încrederea pe care o primim și cu bani europeni vom putea dezvolta infrastructură de Sănătate și în Moldova”, a precizat Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”