Euroins: ASF a identificat aspecte cu referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania

Euroins: ASF a identificat aspecte cu referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania

Autoritatea de Supraveghere Financiară a identificat aspecte în situaţia financiară a companiei Euroins care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania, precizează Euroins într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Reacţia asigurătorului vine după ce ASF a anunţat că a sancţionat Euroins România Asigurare - Reasigurare , în urma unui control desfăşurat în perioada mai-octombrie 2021, cu amenzi în sumă totală de 5,86 milioane lei şi a impus societăţii măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Euroins precizează, în context, că în ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorări de capital în valoare totală de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocărilor financiare, inclusiv cele existente în trecut şi identificate de ASF.

"Acţionarii Euroins România au făcut eforturi pentru a remedia toate provocările financiare încă de sfârşitul anului 2020. Drept urmare, în ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorări de capital în valoare totală de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocărilor financiare, inclusiv cele existente în trecut şi identificate de ASF. În plus, din martie 2021, compania are un nou CEO şi o nouă strategie de redresare financiară, dezvoltare, reducere a expunerii în sectorul RCA şi de diversificare a portofoliului. Această strategie fost prezentată şi este monitorizată de către ASF în conformitate cu legislaţia", menţionează compania.

Potrivit sursei citate, o confirmare a faptului că astăzi Euroins România are o poziţie financiară mai bună decât oricând este implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în acţionariatul companiei-mamă, un mesaj fără precedent de încredere în Euroins România şi o confirmare publică a faptului că au fost făcuţi paşi importanţi în ultimele luni pentru o creştere sănătoasă şi durabilă.

Doar în acest an, Euroins a plătit peste 1,3 miliarde de lei (260 milioane de euro) pentru peste 143.000 de dosare de daună.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat Euroins România Asigurare - Reasigurare, în urma unui control desfăşurat în perioada mai-octombrie 2021, cu amenzi în sumă totală de 5,86 milioane lei şi a impus societăţii măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Conform prevederilor legale, în termen de două luni de la data primirii deciziei, societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. va transmite la ASF spre aprobare un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel încât în termen de 6 luni SCR să fie din nou respectată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”