Europol raportează cazuri de contrabandă cu arme din Ucraina

Europol raportează cazuri de contrabandă cu arme din Ucraina

Agenţia Europeană de Poliţie (Europol) afirmă că există indicii cu privre la contrabanda cu arme din Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al Europol, Jan Op Gen Orth, anchetatorii din ţările Uniunii Europene (UE) deţin informaţii cu privire la comerţul cu arme din Ucraina. „Există riscul ca acestea să cadă în mâinile crimei organizate sau ale teroriştilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Europol. El a avertizat asupra riscurilor. Potrivit acestuia, s-a observat că unele persoane au părăsit Ucraina cu arme de foc.

În plus, există temeri că armele şi muniţiile ar putea fi depozitate de-a lungul graniţei cu Ucraina pentru contrabandă ulterioară în ţările UE. Jan Op Gen Orth a spus că pe dark web au fost postate reclame pentru vânzarea sistemului antitanc Javelin.

Cu toate acestea, ar trebui să fie verificate cu mare atenţie dacă astfel de oferte sunt autentice. În acest context, purtătorul de cuvânt al Europol a susţinut că agenţia de poliţie nu a exclus ca „anunţurile să facă parte din propaganda rusă menită să creeze sentimente împotriva furnizării de arme occidentale”.

La rândul său, compania SWR TV şi radioul au relatat, citând un document confidenţial Europol, că „grupuri infracţionale sunt active în regiune şi efectuează sau plănuiesc să introducă ilegal în UE o cantitate semnificativă de arme de foc şi muniţie, inclusiv militare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”