Eurostat: Ungaria şi România, cel mai semnificativ declin din UE al producţiei industriale, în aprilie

Eurostat: Ungaria şi România, cel mai semnificativ declin din UE al producţiei industriale, în aprilie

Producţia industrială a scăzut cu 17,1% în zona euro şi cu 17,3% în Uniunea Europeană în aprilie, comparativ cu luna precedentă, pe fondul măsurilor destinate să limiteze pandemia de coronavirus (COVID-19), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Italia, Slovacia, Franţa şi România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Este cel mai semnificativ declin lunar de când se publică aceste date şi depăşeşte cu mult scăderea între 3% şi 4% de la finalul lui 2008 şi începutul lui 2009, în perioada crizei financiare.

Toate statele pentru care sunt disponibile date au raportat scăderi ale producţiei industriale în aprilie, comparativ cu luna precedentă, cel mai sever declin fiind în Ungaria (minus 30,5%), România (minus 27,7%) şi Slovacia (minus 26,7%).

Comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială a scăzut în aprilie cu 28% în zona euro şi cu 27,2% în Uniunea Europeană.

Este cel mai semnificativ declin anual de când se publică aceste date, depăşind scăderea de 21,3% din zona euro şi 20,7% din Uniunea Europeană înregistrată în aprilie 2009. Per ansamblu, producţia industrială în zona euro şi în Uniunea Europeană a scăzut la un nivel observat ultima dată la mijlocul anilor 1990.

Singura creştere anuală a producţiei industriale în aprilie a fost în Irlanda (5,5%), cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în Luxemburg (minus 43,9%), Italia (minus 42,5%), Slovacia (minus 42%) şi România (minus 38,8%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale