Eurovision 2017: Reprezentanții României vor intra în finala de sâmbătă pe poziția 20

Eurovision 2017: Reprezentanții României vor intra în finala de sâmbătă pe poziția 20

Reprezentanții României la Eurovision 2017, Ilinca Băcilă și Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", vor intra în finala Eurovision de sâmbătă pe poziția 20.

Țărilor calificate în urma celor două semifinale li se alătură, în show-ul de sâmbătă, reprezentanții "Marelui 5" — Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie — și țara gazdă, Ucraina.

Ordinea în care artiștii vor cânta în finală a fost propusă de către televiziunea publică ucraineană și aprobată de către Jon Ola Sand — Executive Supervisor din partea European Broadcasting Union, arată site-ul oficial al evenimentului. Reprezentanții țărilor finaliste au tras la sorți anterior stabilirii succesiunii exacte dacă vor cânta în prima sau a doua jumătate a finalei.

Astfel, ordinea în care artiștii vor cânta pe scena de la Kiev în marea finală este:
1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croația
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franța
Ilinca Băcilă și Alex Florea au vorbit, pentru AGERPRES, despre experiența din cea de-a doua semifinală.

"Eu, una, am avut foarte mari emoții și m-am chinuit foarte tare să le controlez, dar mă bucur că am simțit, chiar dacă nu auzeam nimic din sală, energia care venea spre noi și pot să spun că a fost cea mai frumoasă senzație pe care am simțit-o vreodată pe o scenă, când făceam 'yodel'-ul de la final și simțeam că vibrează toată sala cu noi", a spus Ilinca.

La rândul său, Alex Florea a afirmat că s-a simțit pregătit, la urcarea pe scena de la Kiev, în cea de-a doua semifinală.

"Emoțiile nu prea mai sunt pentru că am avut încredere că momentul nostru va ieși exact așa cum trebuie. Am fost foarte mulțumit de ultimele două repetiții, (...) chiar n-am avut emoții, știind că totul iese perfect", a arătat Alex Florea.

Câștigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului și al publicului, care au ponderi egale.

* Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de către organizatori pentru experți. Votul rămâne secret până la anunțul rezultatelor finale.

Publicul poate vota, după încheierea tuturor reprezentațiilor artiștilor finaliști, când prezentatorii show-ului spun "Start Vot". Potrivit regulamentului, artiștii reprezentanți ai unei țări nu pot fi votați de pe teritoriul respectivei țări, ci din cele participante rămase. În finala de sâmbătă, fiecare reprezentant al unei țări poate fi votat — cu numărul de intrare în finală — prin SMS, telefon sau aplicația oficială Eurovision. De pe un număr de telefon pot fi exprimate maxim 20 de voturi.

Numărului de voturi îi este alocat, crescător, un punctaj: de la 1 la 8, 10 sau 12 puncte. Numerele de telefon la care pot fi votați reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite și pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…