Excepționalul mesaj al judecătoarei Adriana Stoicescu. Toată România cinstită se regăsește în el. Aroganța și ipocrizia PSD ne vor îngropa ca nație

Excepționalul mesaj al judecătoarei Adriana Stoicescu. Toată România cinstită se regăsește în el. Aroganța și ipocrizia PSD ne vor îngropa ca nație

Excepționalul mesaj al judecătoarei Adriana Stoicescu. Toată România cinstită se regăsește în el. Aroganța și ipocrizia PSD ne vor îngropa ca nație. Președinta Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu a postat în decembrie anul trecut un mesaj de mare bun simț.

Magistratul arată că, în fapt, avem două „Românii”, o românie a bunului simți, a dezvoltării și modernității, dar și una încremenită în timp, în medievalism și corupție. Reacția pesediștilor după apariția raportului preliminar al Comisiei de la Veneția confirmă spusele judecătoarei: „Pe noi nu ne va ucide corupția. Nu va apuca. Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță. Iar pe unii îi va ucide prostia”

„România este țara oamenilor care consumă, în medie, un tub de pastă de dinți pe an.

Și două săpunuri.
România nu este doar București sau Timișoara.
Este, mai degrabă, țara oamenilor din Cuca Măcăii.
Fără drum asfaltat și fără canalizare și fără dispensar, dar cu o biserica aurită și școală cu toaletă în curte.

Fără medic și cu o învățătoare care face naveta cu trenul, la clasa a II-a, pentru că Primăria nu are bani să îi deconteze transportul.
Este țara oamenilor care sunt în birt la ora 10 dimineața.
Și care își îmbată copiii ca să stea liniștiți.

Este țara oamenilor care nu au o problemă cu lenea și cu hoția.

De 20 de ani aleg același primar. Băiat bun, de-al lor, isteț, care a reușit în viață fără prea multă școală, că oricum nu ai ce face cu ea.
Băiat ”dăștept”. Dacă e și hoț pe deasupra, admirația concetățenilor este nemăsurată
Le place viața lor. Nu sunt nevoiți să se ridice din pat în fiecare zi, la 6 dimineața. Ajutorul social vine, de bine de rău. Internet au, la fel și telefoane inteligente.
Pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea.

La fel stau lucrurile și cu legea.
Din anii 90 s-au obișnuit să râdă de omul în uniformă. Garcea i-a învățat. Apoi, alți băieți le-au spus că e mult mai haios să îl scuipe pe polițist. Azi îl taie cu sabia pentru că, nu–i așa, suntem în democrație.

Disprețul lor față de uniformă este disprețul față de lege.

Noi disprețuim legea. Doar ipocrizia ne oprește să recunoaștem că nu ne plac regulile.

Desigur, suntem apărători înfocați ai legii, când e vorba de fețe care nu ne plac. Atunci devenim justițiari și vrem sânge, dăm sentințe definitive și apoi plecăm la culcare cu conștiința împăcată.

Dar, cum ne oprește polițistul de la rutieră în trafic, primul gest e să sunăm un prieten sau să facem bășcălie de polițist, doar, doar îl înduplecăm.

Suntem plini de avânt justițiar când e vorba să îi pedepsim pe alții, dar devenim brusc înțelegători când e vorba de propria persoană.

Vrem justiție, dar de ce atâta grabă când suntem noi cu musca pe căciulă?
Condițiile din instanțe sunt, în mare parte, aceleași de 10 ani. Și e normal să fie așa când bugetul instanțelor este limitat; nu avem bani să zugrăvim și nici să dotăm sălile de judecată cu aparate de aer condiționat.
Sunt grefieri care stau câte 6 într-un birou de 2. Sau judecători care stau în birouri fără lumină naturală.
Cei care ar fi trebuit să se ocupe de asta, au stabilit, cu profesionalism și preocupare pentru starea justiției, înălțimea podiumului judecătorului și, mai ales, al procurorului.
Apoi au plecat.

Dar….nu am văzut pe nimeni să solicite renunțarea la privilegii. Nu am văzut pe nimeni dintre noi indignat că un magistrat cu salariul de 10.000 lei își decontează cu sârg algocalminul și picăturile de nas.
Doar îi permite legea, nu-i așa?

Nu ne deranjează pensiile mai mari decât salariile celor care lucrează, intrând cu 100 de dosare pe termen.

Nu am văzut pe nimeni să ceară modificarea legii astfel încât să nu ne mai decontăm transportul de la instanța spre casă, când locuim la 2 km de oraș.
Dar, nu-i așa, e altă localitate și legea ne permite….

Nu putem fi drepți decât cu plombe decontate de Stat?

Asta în timp ce învățătoarea nu își poate permite un laptop, iar medicul rezident are de ales între a-și cumpăra o carte de specialitate sau o pereche de blugi mai de Doamne-ajută.
Pe noi nu ne va ucide corupția.
Nu va apuca.
Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță.
Iar pe unii îi va ucide prostia”

a scris magistratul pe Facebook.

Codrin Ștefănescu: Comisia de la Veneția recomandă, nu cere. Mergem cu modificările până la capăt

Codrin Ștefănescu: „Am ținut deja cont de recomandările Comisiei de la Veneția, am ținut cont de reglementările țărilor europene, am ținut cont în primul rând de drepturile și libertățile cetățenești.

Acest material al Comisiei de la Veneția este consultativ, are o serie de recomandări, e un fel de răspuns pentru delatorii de la PNL și USR, dar cu niște recomandări. În acest raport, trebuie să vă uitați cu foarte mare atenție pe final, scrie așa: că în toate țările UE, unde Curtea Constituțională decide ceva, lucrurile sunt conform deciziilor curții.

Este posibil, cum de exemplu Germania, Italia și Franța nu au deloc delimitat abuzul în serviciu (informație contrazisă chiar de ambasada Germaniei, n.r.), la ei Curțile Constituționale au decis un lucru și au intrat în legislație.

Legat de modificarea Constituției, este în programul nostru de guvernare o asemenea idee. Când va veni timpul pentru așa ceva vom face o dezbatere publică foarte largă, trebuie să o faci printr-un referendum. Noi chiar credem în procedurile democratice.

Noi suntem contra abuzurilor, contra mizeriilor făcute de un sistem securistoid ani de zile, prin urmare am modificat și legile așa cum le au frații noștri de uniune din UE, acolo unde drepturile și libertățile fiecărui individ sunt mai presus decât orice, iar Constituțiile lor se bazează pe asta.

Comisia de la Veneția nu cere, ci recomandă să se producă unele modificări, nu cere nimeni în mod imperativ. Comisia de la Veneția nu e un fel de personaj cu bici, care impune țărilor Uniunii Europene anumite conduite. Și nici măcar nu s-a arătat îngrijorată. Țineți cont că totuși, ministrul Justiției din România face parte din această comisie și s-a întâlnit de cel puțin 4 ori cu ei.

Cu toate aceste modificări mergem până la capăt. Când poporul român o să spună că dl Dancă și dl Orban (purtătorul de cuvânt și președintele PNL, n.r) pot să schimbe totul după mintea lor vă vor da și votul pentru treaba asta.”


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene