EXCLUSIV: PNA ştia din 2005 că Mustaţă cerea mită. O colegă a cerut în 2008 să nu mai lucreze cu el - surse

EXCLUSIV: PNA ştia din 2005 că Mustaţă cerea mită. O colegă a cerut în 2008 să nu mai lucreze cu el - surse

La nivelul fostului PNA se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Stan Mustata (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie (PNA), au existat din 2005 informaţii potrivit cărora Mustaţă le cerea "câte 5.000-7.000 de euro" celor pe care îi judeca, pentru aplicarea unor decizii mai blânde.

"Din punct de vedere operativ, nu s-a făcut nimic, dar informaţii au existat încă 2005 la nivelul PNA", au mai spus aceleaşi surse.

Sursele citate susţin, pe de altă parte, că "activitatea infracţională a judecătorului a devenit atât de flagrantă încât, în 2008, o colegă a sa judecător, fostă procuroare, a informat organele abilitate în legătură cu atitudinea magistratului".

"A spus că ar vrea să nu mai lucreze în colaborare cu acest magistrat şi că îi era frică pentru cariera ei. Îi era frică să nu fie arestată din cauza atitudinii magistratului", au relatat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, judecătoarea în cauză ar fi optat să nu facă plângere penală pe numele lui Mustaţă, deoarece i-a fost teamă să nu fie stigmatizată ulterior de către colegi.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile , în 30 aprilie, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”