ExerciţiuSeism2018 - Raed Arafat: Vrem să testăm concepţia de răspuns la cutremur, modul cum reacţionează autorităţile

ExerciţiuSeism2018 - Raed Arafat: Vrem să testăm concepţia de răspuns la cutremur, modul cum reacţionează autorităţile

Risc Seismic

Exerciţiul naţional "Seism 2018", care a fost declanşat sâmbătă, în jurul orei 9,00, are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării şi modul în care reacţionează autorităţile, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

"Exerciţiul despre care vorbim are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării (...) şi modul în care reacţionează autorităţile din Bucureşti şi autorităţile centrale (...) Urmează să se facă mai multe testări şi mai multe scenarii (...), precum scenariul pe testarea sistemului de comunicaţii şi al luării deciziilor, (...) fără să fie emise ordine", a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, sâmbătă, la sediul MAI.

Exerciţiul naţional "Seism 2018" a fost declanşat sâmbătă, începând cu ora 9,00. Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

În acest context, au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală.

Totodată, la Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. AGERPRES/(A - autor: Mădălina Cerban, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina