Expert în securitate națională: Mă aștept la un platou înalt. Vom crește cu până la 100 de cazuri noi de la o zi la alta

Expert în securitate națională: Mă aștept la un platou înalt. Vom crește cu până la 100 de cazuri noi de la o zi la alta

Medicul Ioana Stăncel, expert în securitate națională a declarat la Digi24 că infectările se situează la un nivel înalt de creștere, de platou înalt, iar de acum înainte sunt de așteptat până la 100 de cazuri noi pe zi, în plus față de ziua anterioară.

Ioana Stăncel a vorbit despre previziunile sumbre ale specialiștilor și despre problemele cu care se confruntă medicii din spitalele care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus.

"Pentru mine era de așteptat odată cu măsurile de relaxare și reducerea măsurilor de coerciție că nu se vor mai respecta normele. Era de așteptat o creștere foarte mare, explozivă, exponențială.

Avertismentele date de la finalul anului trecut privind pandemiile nu sunt înțelese în mod corect.

E mai ușor pentru populație ce e confortabil, nu ceea ce e cu adevărat dovedit științific, iar consecințele sunt de transmitere a bolilor cu impact major.

Ne așteptăm la creșteri mari odată cu perioada concediilor.

Mă aștept la un platou înalt și cu revenirea în activitate la toamnă, cu revenirea în comunitățile școlare la toamnă. Acum sunt săptămâni în care se mai pot face modificări comportamentale pentru a menține sub control creșterea.

Acum suntem în faza de creștere la valori înalte, am avut platou, acum suntem în faza de creștere. Vom crește cu până la 100 de cazuri noi pe zi față de creșterea din ziua anterioară.

Dacă am avut cifre care încep cu 8, în ziua următoare ne așteptăm până la 9 și ceva, iar în 72 de ore să depășim indicatorul cifrei sutelor cu o valoare unitară mai mare", a declarat Ioana Stăncel.

Ea a făcut referire la presiunea enormă asupra personalului medical, care se află la un pas de epuizare. Se va pune problema inclusiv a resursei medicale, care să îngrijească pacienții, a adăugat Stăncel.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov