Explodează CĂCATUL? Ofiţer MAI: Carmen Dan minte. A condus personal acţiunile de „ordine publică” din 10 august!

Explodează CĂCATUL? Ofiţer MAI: Carmen Dan minte. A condus personal acţiunile de „ordine publică” din 10 august!

Ofiţer MAI: Carmen Dan minte. A condus personal acţiunile de „ordine publică” din 10 august! Pe 10 august Jandarmeria a spart violent manifestaţia din Piaţa Victoriei. Şi oricât ar susţine Carmen Dan că Jandarmeria nu răspunde la comenzi politice, IGJR îi este subordonat, om pus în fruntea MAI de un partid. Cât despre prefect, acesta a APROBAT intervenţia în forţă, nu a decis-o, sau ordonat-o, explica colonelul de aviaţie în rezervă Dumitru Renţea, scrie Epoch Times.

Ministrul Carmen-Daniela Dan minte când spune că jandarmii nu se subordonează oamenilor politici, ci legii, susţine colonelul de aviaţie (în rezervă) Dumitru Renţea. Potrivit lui Renţea, în rezervă de MAI pentru că este incomod, jandarmeria funcţionează ilegal, căci IGPR - organul de conducere al Jandarmeriei - nu are personalitate juridică, astfel că nu poate conduce Jandarmeria Română.

Iar ministrul, oricât ar susţine contrariul, a condus personal acţiunile de ordine publică din Piaţa Victoriei din ziua de 10 august 2018 din poziţia de şef nemijlocit al Centrului Naţional de Conducere al Acţiunilor de Ordine Publică.

Centrul Naţional de Conducere al Acţiunilor de Ordine Publică

Dumitru Renţea precizează, într-o postare pe Facebook, faptul că modul în care sunt conduse acţiunile de ordine publică este reglementat de art. 13 alin. (5) din OUG nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne şi de HG nr. 1152/2014 privind organizarea, funcţionarea şi compunerea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică, nicidecum de Legea nr. 60/1990.

Potrivit acestor acte normative, ministrul afacerilor Interne are în subordine nemijlocită Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică [art. 1 alin. (1) din HG nr. 1152/2014], organizat în compunerea Ministerului Afacerilor Interne. Acest centru nu va putea fi găsit în organigrama Ministerului Afacerilor Interne "pentru că ministrul Carmen Daniela Dan refuză să-şi execute obligaţia dată de lege şi să aprobe Regulamentul de organizare şi funcţionare al Ministerului Afacerilor Interne şi Organigramă Ministerului Afacerilor Interne (art. 45 şi 49 din Legea nr. 90/2001)", susţine Renţea.

În cadrul CNCAOP funcţionează 24/7, în subordinea nemijlocită a ministrului, Centrul Naţional de Conducere Integrată a „situaţiilor speciale”(CNCI), acesta fiind deservit de poliţişti politici – aflaţi, nu în subordinea legii, ci în subordinea voinţei persoanei fizice numită ministru al afacerilor Interne, mai explică ofiţerul MAI.

Jandarmeria nu are conducere. IGJR îi este subordonată, nelegal, lui Carmen Dan

În ceea ce priveşte Jandarmeria, aceasta nu are conducere, explică ofiţerul. Mai exact, IGPR, organul de conducere al Jandarmeriei, nu are personalitate juridică, astfel că nu poate conduce Jandarmeria Română. Entitatea care nu are un organ intern de conducere care să exprime voinţa juridică a persoanei juridice nu există din punct de vedere juridic (art. 187 NCC). Astfel că CNCAOP şi CNCI reprezintă de fapt „organul extern de conducere” al Jandarmeriei.

Şi de aici intervine minciuna. Astfel, Carmen Daniela Dan a afirmat că jandarmii nu se subordonează oamenilor politici, ci legii.

„Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. Jandarmii reprezintă o structură care respectă legea şi ierarhia militară.”, transmitea ministrul în Comunicatul MAI din 11.08.2018

Or, potrivit lui Renţea, aceasta este o minciună.

"(Carmen Dan n.r.) Minte. Prin fişa de post, inspectorul general al IGJR este subordonat, nelegal, oamenilor politici, respectiv ei, ministrului afacerilor Interne şi unui secretar de stat al MAI înfăţişat, nelegal, în uniformă de militar (militar e doar cel ce ocupă o funcţie militară, potrivit Statutului cadrelor militare).

Gestionarea resurselor umane şi carierei jandarmilor o face ministrul prin Direcţia generală management resurse umane din subordinea lui nemijlocită. Consilierii juridici se subordonează ministrului prin Direcţia Generală Juridică, ministrul face şi auditul şi controlul intern prin Direcţiile audit şi control intern din subordinea lui nemijlocită, activitatea de informare şi relaţii publice este tot în subordinea nemijlocită a ministrului. Ofiţerii jandarmi se formează la Academia de Poliţie a Ministerului Afacerilor Interne, de către Poliţiştii politici - aflaţi în subordinea ministrului şi nu a legii.", explică Dumitru Renţea.

Carmen Dan minte

Carmen Dan a minţit şi când a afirmat că „Nu vă imaginaţi că ministrul de Interne dispune intervenţiile jandarmeriei, acţiunile operative ale Poliţiei sau misiunile pompierilor. Există o lege clară care stabileşte cine decide intervenţia pentru restabilirea ordinii publice, iar aseară acest ordin a fost aprobat de prefect, conform legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, mai explică Renţea.

Astfel, potrivit colonelului, potrivit art. 13 alin. (5) din OUG nr. 30/2007 şi HG nr. 1152/2014 ministrul dispune intervenţiile jandarmeriei, acţiunile operative ale Poliţiei şi misiunile pompierilor. Prefectul nu mai are competenţa de a „decide intervenţia pentru restabilirea ordinii publice” din 2004, odată cu adoptarea Legii nr. 31/2004 pentru modificarea Legii nr. 60/1990.

"Că nu este legal, Carmen Daniela Dan ştie, afirmând că „nici un ministru de Interne nu conduce o acţiune operativă a structurilor ministerului. Cine face asta comite un abuz!”.

"Nu este mai simplu, doamnă ministru, să vă executaţi obligaţia dată de lege şi să aprobaţi Regulamentul de organizare şi funcţionare al MAI. Atunci toată lumea s-ar îndrepta împotriva secretarului general al MAI şi al inspectorului general al IGJR, pentru că aceştia răspund legal pentru actele şi activitatea lor, fiind funcţionari publici?

Aşa, fără Regulament de organizare şi funcţionare şi cu toate structurile executive în subordinea dumneavoastră directă, nu existaţi, nici dumneavoastră şi nici ministerul pe care credeţi că-l conduceţi. O autoritate publică, pentru a exista din punct de vedere juridic, trebuie să fie (1) organizată potrivit principiului separaţiei puterii [art. 1 alin. (4) din Constituţie] şi (2) să aibă o organizare de sine stătătoare cu compartimente şi organ de conducere care să exprime voinţa persoanei juridice nu pe a persoanei fizice numită ministru [art. 187 din NCC].", concluzionează ofiţerul.

Postarea integrală a colonelului Dumitru Rențea:

„Ministrul Carmen-Daniela Dan minte. A condus personal acţiunile de ordine publică din Piaţa Victoriei în ziua de 10 august 2018, din poziţia de şef nemijlocit al Centrului Naţional de Conducere al Acţiunilor de Ordine Publică.

Conducerea acţiunilor de ordine publică este reglementată de art. 13 alin. (5) din OUG nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne şi de HG nr. 1152/2014 privind organizarea, funcţionarea şi compunerea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică, nicidecum de Legea nr. 60/1990.

Ministrul afacerilor interne are în subordine nemijlocită Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică [art. 1 alin. (1) din HG nr. 1152/2014], organizat în compunerea Ministerului Afacerilor Interne. Nu o să-l găsiţi în organigrama Ministerului Afacerilor Interne pentru că doamna Carmen Daniela Dan refuză să-şi execute obligaţia dată de lege şi să aprobe Regulamentul de organizare şi funcţionare al Ministerului Afacerilor Interne şi Organigrama Ministerului Afacerilor Interne (art. 45 şi 49 din Legea nr. 90/2001].

Centrul Naţional de Conducere Integrată a „situaţiilor speciale”(CNCI), componenta operativă a CNCAOP, funcţionează permanent, 24/7, în subordinea nemijlocită a ministrului, deservită de poliţişti politici –aflaţi, nu în subordinea legii, ci în subordinea voinţei persoanei fizice numită ministru al afacerilor interne.

Jandarmeria Română nu are conducere. Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), organul de conducere al Jandarmeriei, nu are personalitate juridică, astfel că nu poate conduce Jandarmeria Română. Entitatea care nu are un organ intern de conducere care să exprime voinţa juridică a persoanei juridice nu există din punct de vedere juridic (art. 187 NCC). Astfel că CNCAOP şi CNCI reprezintă de fapt un fel de „organ extern de conducere” al Jandarmeriei, nelegal, desigur.

Carmen Daniela Dan a afirmat că jandarmii nu se subordonează oamenilor politici ci legii.
(„Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. Jandarmii reprezintă o structură care respectă legea și ierarhia militară.” Comunicatul MAI din 11.08.2018)

Minte.
Prin fişa de post, inspectorul general al IGJR este subordonat, nelegal, oamenilor politici, respectiv ei, ministrului afacerilor interne, şi unui secretar de stat al MAI, înfăţişat, nelegal, în uniformă de militar (militar e doar cel ce ocupă o funcţie militară, potrivit Statutului cadrelor militare).

Gestionarea resurselor umane şi carierei jandarmilor o face ministrul prin Direcţia Generală Management Resurse Umane din subordinea lui nemijlcită. Consilierii juridici se subordonează ministrului prin Direcţia Generală Juridică, ministrul face şi auditul şi controlul intern prin Direcţia Audit şi Corpul de Control al Ministrului din subordinea lui nemijlocită, activitatea de informare şi relaţii publice este tot în subordinea nemijlocită a ministrului. Ofiţerii jandarmi sunt formaţi la Academia de Poliţie a Ministerului Afacerilor Interne, de către poliţiştii politici - aflaţi în subordinea ministrului şi nu a legii, şi nu de către o instituţie de formare a Jandarmeriei.

Carmen Daniela Dan a afirmat că „Nu vă imaginați că ministrul de interne dispune intervențiile jandarmeriei, acțiunile operative al Poliției sau misiunile pompierilor. Există o lege clară care stabilește cine decide intervenția pentru restabilirea ordinii publice, iar aseară acest ordin a fost aprobat de prefect, conform legii 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.”

Minte.
Potrivit art. 13 alin. (5) din OUG nr. 30/2007 şi HG nr. 1152/2014 ministrul este cel care dispune intervențiile jandarmeriei, acțiunile operative ale Poliției şi misiunile pompierilor. Prefectul nu mai are competenţa de a „decide intervenţia pentru restabilirea ordinii publice” din 2004, odată cu adoptarea Legii nr. 31/2004 pentru modificarea Legii nr. 60/1990.

Că nu este legal, Carmen Daniela Dan ştie, afirmând că „nici un ministru de interne nu conduce o acțiune operativă a structurilor ministerului. Cine face asta comite un abuz!”.

Nu este mai simplu, doamnă ministru, să vă executaţi obligaţia dată de lege şi să aprobaţi Regulamentul de organizare şi funcţionare al MAI. Atunci toată lumea s-ar îndrepta împotriva secretarului general al MAI şi al inspectorului general al IGJR, pentru că aceştia răspund legal pentru actele şi activitatea lor, fiind funcţionari publici?

Aşa, fără Regulament de organizare şi funcţionare şi cu toate structurile executive în subordinea dumneavoastră directă, nu existaţi, nici dumneavoastră şi nici ministerul pe care credeţi că-l conduceţi. O autoritate publică, pentru a exista din punct de vedere juridic, trebuie să fie (1) organizată potrivit principiului separaţiei puterii [art. 1 alin. (4) din Constituţie] şi (2) să aibă o organizare de sine stătătoare cu compartimente şi organ de conducere care să exprime voinţa persoanei juridice nu pe a persoanei fizice numită ministru [art. 187 din NCC].

Notă: În poză, ministrul Carmen Daniela Dan apare pe scaunul rezevat ministrului afacerilor interne, în Centrul Naţional de Conducere Integrată din subordinea ei directă.

Legile şi hotărârea de guvern pe care le-am menţionat în text se găsesc pe legislatie.just.ro.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!