Explozia de pe podul Kerci: 8 suspecţi arestați de Rusia

Explozia de pe podul Kerci: 8 suspecţi arestați de Rusia

Serviciul federal de securitate rus (FSB) a anunţat miercuri arestarea a opt persoane - cinci ruşi şi trei cetăţeni din Ucraina şi Armenia - suspectate de implicare în organizarea exploziei care a avariat sâmbătă podul Kerci, ce face legătura între peninsula Crimeea şi Rusia, informează Reuters şi AFP.

Explozie pe podul Kerci / Foto: Arhivă / Facebook / Euromaiden

Într-un comunicat, FSB a afirmă că ''atacul terorist'' a fost organizat de Direcţia centrală de informaţii a Ministerului Apărării ucrainean şi de şeful ei, Kirilo Budanov.

Potrivit aceleiaşi surse, explozibilul a fost ascuns în cutii de ''role de film'' trimise în luna august din portul ucrainean Odesa, care ulterior au tranzitat Bulgaria, Georgia şi Armenia înainte de a intra în Rusia.

Ucraina nu a confirmat în mod oficial implicarea sa în incident, dar unele oficialităţi de la Kiev au salutat avarierea podului Kerci.

Deflagraţia a distrus o secţiune a podului lung de 19 kilometri, oprind temporar traficul rutier. De asemenea, au fost distruse mai multe vagoane-cisterne cu combustibil care urmau să ajungă în Crimeea.

Podul Kerci, inaugurat personal de preşedintele Vladimir Putin în 2018, devenise vital din punct de vedere logistic pentru campania sa militară contra Ucrainei. Liderul de la Kremlin a ordonat lovituri ''masive'' cu rachete cu rază lungă de acţiune după ce a acuzat Kievul că este vinovat pentru explozia survenită sâmbătă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu