Explozie într-o clădire ce găzduia un radio prorus în Melitopol

Explozie într-o clădire ce găzduia un radio prorus în Melitopol

Cinci persoane au fost rănite marți în Melitopol, în sudul Ucrainei, unde a avut loc o explozie, au anunţat autorităţile de ocupaţie proruse într-un comunicat, citat de France Presse.

Explozie în Melitopol / Foto: Captură Video / Twitter / Nexta

„O maşină a explodat la Melitopol lângă clădirea holdingului media +ZaMedia+", au precizat ele în acest comunicat difuzat pe Telegram.

„Cinci persoane au fost rănite uşor" în această explozie care a spart ferestre şi uşi la mai multe etaje ale clădirii, potrivit aceleiaşi surse.

Unul dintre răniţi a fost internat în spital, se mai arată în comunicat.

Televiziunea publică rusă Rossia 24 a difuzat imagini ale clădirii, cu pereţii interiori parţial carbonizaţi, ferestre şi uşi sparte şi scările pline de resturi.

Clădirea găzduia un post de televiziune şi un radio prorus care „îşi continuă activităţile", au asigurat autorităţile.

Potrivit jurnalistului rus Aleksandr Malkevici, care supraveghează activitatea canalului de televiziune ZaMedia, o maşină-capcană a explodat dimineaţă în timp ce angajaţii se îndreptau spre birouri.

„Puterea (explozivilor) a fost egală cu echivalentul a 1,5-2 kilograme de TNT" (trinitrotoluen), a spus el, citat de agenţiile de presă ruse.

La rândul său, un responsabil al autorităţilor regionale de ocupaţie, Vladimir Rogov, a precizat pe canalul Telegram că explozia a afectat mai multe blocuri de locuinţe situate în apropiere, postând pe contul său fotografii cu aceste clădiri cu geamurile sparte.

„Zeci de apartamente civile din oraş au fost avariate", a deplâns Rogov.

Oraşul Melitopol este situat în regiunea Zaporojie, care a fost anexată în septembrie de Rusia împreună cu alte trei regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk şi Herson, aminteşte AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante