Explozie la un hotel din Havana: Bilanţul urcă la 31 de morţi

Explozie la un hotel din Havana: Bilanţul urcă la 31 de morţi

Bilanţul exploziei accidentale care a distrus Hotelul Saratoga din Havana a urcat duminică la 31 de morţi, a indicat Ministerul cubanez al Sănătăţii Publice, notează AFP.

Un bilanţ anterior raportase 30 de morţi.

Potrivit sursei, 24 de persoane se află internate în spital.

Pompierii şi echipele de salvare lucrează de duminică dimineaţă în căutarea corpurilor sub dărâmăturile clădirii oraşul vechi al Havanei.

Printre morţi, 16 sunt bărbaţi şi 14 femei, printre care patru minori, o femeie însărcinată şi o turistă spaniolă de 29 de ani al cărei soţ a fost şi el rănit în explozia care a distrus parţial hotelul de lux în curs de renovare.

Dintre cele 24 de persoane internate, şapte sunt declarate în stare critică, şase în stare gravă şi 11 rănite mai puţin grav.

Această clădire emblematică a Havanei cu faţadă verde, aflată în renovare, era închisă de doi ani. În momentul exploziei în interiorul său se aflau doar angajaţii care se pregăteau pentru redeschiderea sa, programată pentru 10 mai.

Potrivit Ministerului Turismului, sâmbătă, 51 de muncitori se aflau înăuntru când s-a produs explozia, cauzată aparent de o scurgere de gaz în timp ce hotelul era alimentat de o cisternă. Primele patru etaje ale hotelului de 5 stele au fost distruse.

Saratoga este cunoscut pentru că a găzduit mai multe celebrităţi în ultimii ani, printre care Mick Jagger, Beyoncé şi Madonna.

Construită în 1880 pentru a găzdui magazine, clădirea a fost transformată în hotel în 1933. Ea a fost renovată pentru a fi transformată într-un hotel de lux în 2005, mai scrie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren