Explozie misterioasă la o bază aeriană din Rusia/4 elicoptere de atac distruse

Explozie misterioasă la o bază aeriană din Rusia/4 elicoptere de atac distruse

Direcția de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat că duminică noapte a avut loc o explozie puternică la o bază aeriană din Rusia, departe de granița cu Ucraina, în urma căreia două elicoptere de atac au fost complet distruse, iar alte două serios avariate. Serviciul de informații nu face nicio precizare privind cauzele exploziei, doar precizează că un astfel de aparat, K2-52, costă 16 milioane de euro. Rusia nu a comentat deocamdată oficial incidentul, dar canale media rusești au prezentat aceleași informații privind distrugerea elicopterelor.

„În noaptea de 31 octombrie, o explozie puternică a avut loc la baza aeriană Veretie din Federația Rusă (în regiunea Pskov). Două elicoptere rusești de atac Ka-52 Aligator au fost complet distruse. Alte două au suferit avarii serioase. Detaliile privind distrugerea altor echipamente sau a personalului sunt în curs de clarificare”, a anunțat luni Direcția de informații a Ministerului Apărării de la Kiev, într-un comunicat .

Serviciul de informații mai afirmă că personalul bazei aeriene a fost pus în alertă și că are loc o investigație, fără a preciza însă sursa informațiilor, cauza exploziei și fără a numi vreun potențial autor al unui eventual atac.

Singura precizare pe care o face este că elicopterul rusesc Ka-52 Aligator (denumit „Hokum B” în clasificarea NATO) este un aparat de recunoaștere și atac, care costă 16 milioane de dolari.

Rusia nu a comentat oficial deocamdată incidentul, scrie publicația independentă Meduza , care arată însă că informația a apărut pe canale media rusești.

„Canalele de Telegram Baza și VChK-OGPU au scris despre explozia elicopterelor. Potrivit acestora, elicopterele erau în curs de reparație. «Explozia a fost atât de puternică, încât fragmente din fuzelaj au fost aruncate la 200 de metri distanță», a scris Baza”, potrivit Meduza.

Districtul Ostrov din regiunea Pskov, unde se află baza aeriană Veretie, este situat în vestul Rusiei, aproape de granița cu Estonia și Letonia, la o distanță de circa 600 de kilometri în linie dreaptă de granița cu Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”