Explozie şi incendiu la o dubiţă în Râmnicu Vâlcea/ Dosar penal pentru distrugere din culpă

Explozie şi incendiu la o dubiţă în Râmnicu Vâlcea/ Dosar penal pentru distrugere din culpă

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă, după ce o dubiţă în care se aflau o butelie cu oxigen şi una cu acetilenă a luat foc marţi dimineaţa, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, două persoane fiind rănite şi mai multe autovehicule şi geamuri ale unor locuinţe din zonă avariate.

"În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, faptă prevăzută de art. 255, alin.1 şi 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, autovehiculul în interiorul căruia s-a produs deflagraţia aparţine unei societăţi care se ocupă cu întreţinerea instalaţiilor de alimentare cu gaz metan.

Două persoane au fost transportate la spital, după ce o dubiţă în care se aflau un tub de oxigen şi unul de acetilenă a luat foc pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, incendiul fiind urmat de o explozie.

Totodată, o a treia persoană aflată în zona în care a avut loc explozia a suferit un atac de panică şi a fost asistată medical la faţa locului, refuzând transportul la spital.

Persoanele care au ajuns la spital făceau parte dintr-o echipă care desfăşura lucrări în zonă, iar una dintre ele a suferit arsuri pe spate şi a fost trântită la pământ de suflul exploziei.

În urma incendiului şi a exploziei , dubiţa a fost distrusă în totalitate, mai multe autovehicule aflate în zonă au fost avariate în diferite proporţii şi au fost sparte geamurile mai multor locuinţe din blocul aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat.

Nu a fost stabilită deocamdată cauza ce a generat explozia.

Pentru gestionarea situaţiei au intervenit echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, una de descarcerare, un echipaj CBRN, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe de la SAJ Vâlcea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...