Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Alerta antiteroristă, ridicată la nivel maxim în Belgia

Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Alerta antiteroristă, ridicată la nivel maxim în Belgia

Alerta antiteroristă a fost ridicată marți la nivel maxim în Belgia în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, a anunțat un purtător de cuvânt al ministrului de interne Jan Jambon, relatează AFP.

* LIVE UPDATE Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 10 morți și 30 de răniți, potrivit unor surse spitalicești (FOTO-VIDEO)

Ministerul de Interne belgian a anunțat că alerta de securitate, care era până în prezent la nivelul 3, a fost ridicată la nivelul 4 în toată țara, ceea ce indică o amenințare 'gravă și iminentă', relatează agenția Belga.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Potrivit postului de radio și televiziune belgian RTBF, care citează surse spitalicești, cel puțin zece persoane au murit și 30 au fost rănite în exploziile produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, relatează Reuters.

Luni, ministrul de interne belgian Jan Jambon a declarat că țară se află în alertă maximă pentru a se preveni un atac din răzbunare, relatează Reuters.

'Știm că oprirea unei singure celule poate împinge altele să acționeze. Suntem conștienți de acest lucru', a declarat el pentru postul public de radio.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie