Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Serviciile secrete belgiene dețineau informații despre un posibil atac terorist

Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Serviciile secrete belgiene dețineau informații despre un posibil atac terorist

Serviciile de informații belgiene dețineau date încă de luni despre un posibil atac terorist, în contextul în care două explozii au avut loc marți pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, soldate cu numeroși morți și răniți, relatează postul francez BFM TV.

* Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți, potrivit presei belgiene

Potrivit poliției belgiene, serviciile secrete naționale dispuneau încă de luni de informații cu privire la posibilitatea unui atac terorist iminent, fără să cunoască date suplimentare despre locul, data sau modul de operare al teroriștilor.

Măsuri de securitate sporite au fost luate pe Charleroi, al doilea aeroport din Bruxelles.

Premierul belgian Charles Michel a anunțat pe Twitter că guvernul său urmărește cu atenție evoluția situației de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde două explozii au avut loc marți dimineață, la patru zile după arestarea vinerea trecută a suspectului-cheie în atentatele din noiembrie trecut de la Paris, Salah Abdeslam, la Molenbeek, cartier din Bruxelles.

AGERPRS/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”