Explozii puternice la un aerodrom rusesc din regiunea Saratov. Reacția guvernatorului regiunii

Explozii puternice la un aerodrom rusesc din regiunea Saratov. Reacția guvernatorului regiunii

Presa ucraineană şi cea rusă au informat luni dimineaţa despre o explozie la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanţă de linia frontului din Ucraina, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Foto ru.slovoidilo.ua

Nu a existat o confirmare oficială imediată a exploziei, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Agenţia de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii.

Pagina de ştiri rusească Baza a scris, citând localnici, că s-au auzit sirenele de raid şi o explozie.

Guvernatorul regiunii ruseşti Saratov, unde se află baza aeriană Engels, a anunţat luni dimineaţa că agenţiile de aplicare a legii verifică informaţiile.

Nu au existat situaţii de urgenţă în zonele rezidenţiale ale oraşului (Engels). Nu există nicio ameninţare pentru locuitori...Infrastructura civilă nu a fost deteriorată. Informaţii despre incidentul de la o unitate militară sunt verificate de agenţiile de aplicare a legii” a scris pe Telegram Roman Busargin, guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti.

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcţionat.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar a spus, totuşi, că astfel de incidente sunt o „karmă” pentru invazia rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”