EXPLOZIV! Dovada că Dragnea n-are Dumnezeu! TelDrum cere EXECUTAREA SILITĂ a comunei unde a COPILĂRIT!

EXPLOZIV! Dovada că Dragnea n-are Dumnezeu! TelDrum cere EXECUTAREA SILITĂ a comunei unde a COPILĂRIT!

Dovada că Dragnea n-are Dumnezeu! Tel Drum, urmărită penal și care își cere insolvența, a solicitat executarea silită a comunei unde a copilărit Liviu Dragnea și unde fiul acestuia finanțează echipa de fotbal, dezvăluie  Profit.ro .

Compania de construcții Tel Drum, judecată într-un dosar penal și care și-a cerut recent insolvența, a dat în judecată primăria comunei Saelele din județul Teleorman pentru datorii restante, solicitând instanței emiterea unei ordonanțe care să oblige primăria la plata acestora. 

Potrivit informațiilor publice disponibile, primăria Saelele a încheiat în 2012 un contract cu Tel Drum de aproape 4 milioane lei pentru lucrări de construire a unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare a apelor uzate în localitate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, al cărui nume a fost asociat frecvent cu Tel Drum, inclusiv de către DNA, el negând de fiecare dată orice legătură cu compania, s-a născut în comuna Grația din Teleorman și a copilărit în comuna Saelele din același județ.

În august 2016, el a participat la inaugurarea unui cămin pentru persoane în vârstă în comună, realizat cu fonduri UE, și a asistat la meciul de fotbal din finala Cupei Teleormanului între Voința Saelele și Rapid Buzescu, primind și o diplomă de excelență pentru ”implicarea în dezvoltarea comunei Saelele și contribuția adusă la creșterea nivelului calitativ al fotbalului din județul Teleorman”.

De altfel, potrivit GSP.ro, proprietarul în acte al clubului de fotbal Voința Saelele era, cel puțin la acea dată, șoferul lui Dragnea, Mădălin Ioniță, iar finanțator - fiul președintelui Camerei Deputaților, Valentin Dragnea.

Primarul PSD al comunei Saelele, Gabriel Cârjan, este în funcție din 2004. În 2014, el s-a remarcat prin faptul că s-a dat singur în judecată. Mai precis, în calitate de profesor la școala din Saelele, a dat în judecată primăria localității, condusă tot de el, cerând dobânzi la diferențele salariale pe care le obținuse prin altă hotărâre judecătorească.

Procurorii DNA au cerut joi Tribunalului București să decidă interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum sau suspendarea acestor proceduri. Ei au motivat că Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolvență, ceea ce creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a societății, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. DNA a solicitat luarea acestei măsuri preventive pe o durată de 60 de zile.

Procurorii motivează că Tel Drum a solicitat deja deschiderea procedurii de insolvență, ceea ce produce riscul de lichidare și radiere în termen scurt a societății, astfel încât aceasta nu va mai putea fi trasă la răspundere. "Prin urmare, se consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal”, subliniază DNA. "SC Tel Drum SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017.

De asemenea, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, față de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul”, spun procurorii DNA. Ei amintesc că în 17 ianuarie au adus la cunoștința Tel Drum calitatea de suspectă și dispunerea măsurilor asigurătorii în cauză. La aceeași dată, pe rolul Tribunalului Teleorman a fost înregistrată solicitarea de insolvență a debitorului firmei, cu termen 29 ianuarie 2018.

Firma Tel Drum și-a cerut insolvența pe 17 ianuarie, la Tribunalul Teleorman, în aceeași zi în care DNA a extins urmărirea penală în cazul Tel Drum, în dosarul în care este cercetat și Liviu Dragnea, și a instituit măsuri asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale firmei, precum și asupra sumelor de bani ce urmează a-i fi virate. "Luarea măsurilor asiguratorii a pus societatea în imposibilitate de a-și onora obligațiile contractuale și plățile", a arătat avocatul firmei pentru Profit.ro.

La data în care a fost deschisă acțiunea în instanță, DNA a cerut "extinderea urmăririi penale față de persoana juridică SC TEL DRUM SA, suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. În cauză s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum și poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în conturile bancare deținute aceasta, până la concurența sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite și suma cu care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat)", a anunțat DNA.

În 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Prejudiciul în acest dosare este estimat de procurori la 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu și la 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene. Grupul inițiat în anul 2001 ar fi vizat obținerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice , prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spun procurorii DNA.

Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat, pentru două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia