EXPLOZIV! Mariana Moț, „MOAȘA” lui Judecător, unul din copiii lui Bercea Mondial, secretar de stat la Justiție!

EXPLOZIV! Mariana Moț, „MOAȘA” lui Judecător, unul din copiii lui Bercea Mondial, secretar de stat la Justiție!

Ministerul justitiei solicita detasarea judecatoarei Marian Mot in cadrul institutiei, iar surse din minister sustin aceasta urmeaza sa fie secretar de stat. In prezent judecator la Curtea de Apel Craiova, Mariana Mot este cunoscuta drept o apropiata a baronului de Olt, Paul Stanescu iar presa a scris despre ea ca a fost ¬moasa¬ (adica nasa pana la botez) lui ¬Judecator¬, unul din cei opt copii ai interlopului Bercea Mondial, dezvăluie HotNews.ro . Fiul judecatoarei Marian Mot este fostul deputat PSD Emil Mot, intre timp ales primar de Slatina.

UPDATE 17.30 Potrivit surselor HotNews.ro, sectia de judecatori a CSM i-a aprobat detasarea Marianei Mot.

In iunie 2014, ziarul Adevarul realiza profilul lui Bercea Mondial si nota urmatoarele detalii: "Printre personalitatile care s-au inrudit cu clanul Bercea, unele recunoscand franc acest lucru, altele negand - in ciuda marturiilor si a martorilor prezenti la momentele cu pricina, se numara: Theodor Stolojan (finul lui "Printisor"); judecatorul Maria Huza (l-a botezat pe "Judecator"; judecatorul Sofia Mariana Mot (moasa pentru acelasi "Judecator") de la Tribunalul Olt, transferata din 2004 la Sectia Comerciala a Curtii de Apel Craiova unde activeaza si acum".

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Bercea Mondial s-a laudat mereu cu rudele sale din justitie, invocand si numele Marianei Mot. Pe data de 4 iunie 2014, site-ul magistrati.ro mentiona numele Marianei Mot pe lunga lista a celor care i-au nasit copiii interlopului: "Bercea Mondialu' detine o adevarata "colectie" de nasi celebri. Lista a fost deschisa de Maria Huza, fost presedinte al Tribunalului Bucuresti, care l-a botezat, in anul 2005, pe Judecator, unul dintre fiii lui Bercea. Moasa micutului Judecator a fost Mariana Sofia Mot, magistrat la Tribunalul Olt.Lista nasilor ii mai contine pe Gheorghe Brenciu (fost procuror sef), care l-a botezat pe Televizor, Gabriel Diaconu (fost viceprimar al Slatinei) si Marian Chitea (director Hidroserv Slatina), care l-a botezat pe unul dintre nepotii lui Bercea. Pe lista se afla si Theodor Stolojan, cel care l-a botezat, in anul 2004, pe Printisor, alt fiu al interlopului."

Fiul Marianei Mot este Emil Mot, fost deputat PSD, in prezent primar la Slatina. Emil Mot ajuns deputat PSD in 2012 gratie baronului PSD Olt, Paul Stanescu. Acesta l-a promovat candidat in 2012 la colegiul 1 pe fiul judecatoarei Mariana Mot, in timp ce Florin Iordache, actualul ministru al justitiei, a candidat in urma cu patru ani tot in Olt la colegiul 4. Presa locala a speculat atunci ca Emil Mot a fost rasplatit cu un loc eligibil gratie relatiei foarte apropiate dintre baronul PSD Olt, Paul Stanescu si judecatoarea Mariana Mot.

Anul acesta, la alegerile parlamentare din toamna, baronul PSD Paul Stanescu l-a promovat pe primul loc la Camera Deputatilor pe Florin Iordache, actualul ministru al Justitiei. Pe locul doi l-a impus pe fratele sau, Alexandru Stanescu iar pe locul trei pe Dan Ciocan, partenerul sau de afaceri. Lista pentru Senat a fost deschisa de Paul Stanescu. Fost presedinte al Consiliului Judetean Olt cu doua mandate, Stanescu este si presedintele filialei PSD Olt. 

CSM n-a comunicat inca oficial daca a aprobat cererea de detasare, insa potrivit informatiilor HotNews.ro, judecatoarea Mariana Mot va fi unul dintre cei patru secretari de stat din Ministerul Justitiei proveniti din randul magistratilor. Potrivit surselor HotNews.ro, un alt secretar de stat va fi procurorul Constantin Sima, presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania. Sectia de procurori din CSM a aprobat miercuri cererea de detasarea a procurorului Sima in MJ pentru o perioada de trei ani. 







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia