EXPLOZIV! Purtătorul de cuvânt al BNR despre monitorizarea plăților EXTERNE ale PSD: „Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”

EXPLOZIV! Purtătorul de cuvânt al BNR despre monitorizarea plăților EXTERNE ale PSD: „Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”

Se împute treaba cu plățile externe la PSD? Purtătorul de cuvânt al BNR despre monitorizarea plăților externe ale PSD: „Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”  PSD acuză BNR de imixtiune în treburile sale interne. Asta, după ce Banca Naţională i-a obligat pe social-democraţi să trimită rapoarte lunare cu toate plăţile externe efectuate. BNR spune că face totul în scop statistic, iar toate documentele primite sunt confidenţiale. PSD nu înţelege însă de ce este singurul partid obligat să trimită astfel de informaţii către BNR.

Citește și:  Asta monitorizează BNR? Contractele semnate și plătite de PSD pentru promovarea lui Dragnea în SUA! Amănunte INCENDIARE!

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a da explicații pe marginea acestui subiect.

 „Capitolul asociații, fundații, partide politice a intrat în vigoare în 2017 ca și capitol distinct de date statistice. (...) Opțiunea pentru PSD are două considerente. Unu, pentru că sunt plăți semnificative. Știm din urmă ce plăți au făcut. Pe bază istorică. (...) Din câte știu eu, da (doar PSD-ului i s-a cerut aceste date). Pe bază istorică s-a decis ca PSD să intre în această bază de date. Noi știm sumele, nu garantăm sumele, nu știm nici alte detalii legate de aceste plăți. Prin solicitarea noastră (c.n. număr factură), ne interesează societatea pentru a avea confirmarea că este o firmă de consultanță”, a spus Dan Suciu.

Senatorul PSD, Nicolae Șerban a intervenit, întrebând ironic: „Asta este statistică? Să fim serioși. Nu încercați să ne insultați inteligența! Cui folosește o asemenea statistică cu număr de factură și cu verificarea entității, dacă este firmă de consultanță sau nu? Numărul de factură este statistică, ce Dumnezeu?! Am tot tăcut, dar este bătaie de joc.”

Dan Suciu a continuat precizând că BNR nu verifică firma.

„Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”, a mai spus Suciu.

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a acuzat joi seara Banca Nationala a Romaniei ca a "cerut insistent" date legate de platile externe facute de partid in 2017 pentru servicii de consultanta si bunuri achizitionate. Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, afirma insa ca PSD a intrat in aceasta procedura de colectare de date statistice deoarece au existat "plati semnificative in aceasta categorie" de plati externe.

Draghici a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca aceste solicitari au vizat initial platile facute pana in aprilie, pentru a se extinde apoi la intregul an 2017.

Aceste solicitari "ne-au ridicat semen de intrebare legate de imixtiunea in bucataria proprie a partidului", a spus Mircea Draghici, care spune ca a facut raportarile iar cele mai mari sume platite au fost in contul cotizatiilor internationale ale PSD, in conditiile in care existau restante.

Trezorierul PSD acuza BNR ca "isi depaseste atributiile" in conditiile in care "intreband in stanga si in dreapta la celelalte partide nu am auzit" de solicitari similare.

Intrebat daca aceste solicitari au vizat si vizita efectuata de Liviu Dragnea in SUA, Draghici a sustinut ca "si alte institutii au intrebat de vizita lui Dragnea in SUA prin intrebarile incomode puse in sediul din Kiseleff de diversi interpusi". Potrivit acestuia, datele solicitate au vizat si vizita in SUA, respectiva "data, valoarea platii si catre cine".

"Ne-au cerut in scop statistic date precise (referitoare) la orice fel de plati facute in exterior", a continuat trezorierul partidului, care au mentionat ca cei de la BNR au pus la "dispozitia colegilor nostri un sef de departament care sa ii invete cum sa introduca datele in sistemul" de raportari al bancii nationale.


Dragnea și cercetatul de FBI pentru relații suspecte cu Rusia, Michael Flynn


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...