EXPLOZIV Aeronava lui Rogozin s-a învârtit deasupra Ungariei după ce România i-a refuzat survolul!

EXPLOZIV Aeronava lui Rogozin s-a învârtit deasupra Ungariei după ce România i-a refuzat survolul!

Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, a confirmat, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe. Aeronava s-a invartit o perioada deasupra Ungariei dupa care s-a indreptat spre Minsk, pentru realimentare. In decembrie, Romania a permis survolul pentru o cursa comerciala in care se afla Dmitri Rogozin.

Initia, informatia fusese anuntata pe surse de ziarul din Republica Moldova deschide.md.

15:30 FlightRadar precizeaza ca avionul S7 se indreapta spre aeroportul din Minsk, pentru realimentare.

UPDATE 15:25 Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat oficial, pentru HotNews.ro, ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost de acord ca aeronava in care se afla Rogozin sa survoleze spatiul national (purtator de cuvant)

UPDATE 15:20 Potrivit site-ului aeroportului din Chisinau, citat de deschide.md, cursa a fost redirectionata spre Minsk, Belarus.

UPDATE 15:00 Traseul aeronavei monitorizat de FlightRadar arata ca aeronava se afla acum in Polonia si se intoarce spre Belarus, ocolind Ucraina.

Traseul aeronavei poate fi urmarit LIVE AICI :

Un politician rus și un grup de artiști, întorși de pe aeroportul din Chișinău

Tot vineri, Republica Moldova le-a interzis accesul în această țară deputatului rus, Pavel Şperov şi unui grup de artişti, care doreau să participe la Festivitățile de la Tiraspol. Aceștia au fost întorși de pe aeroportul din Chișinău, scrie publika.md.

Reprezentanţii Politiei de Frontieră au declarat pentru postul nostru de televiziune că decizia a fost luată pe motiv că aceştia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat şi nu au justificat scopul vizitei. 

Preşedintele Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că interdicţia aplicată delegaţiei de la Moscova reprezintă o provocare. Şeful statului şi-a cerut scuze de la demnitarul şi artiştii ruşi şi a promis că va investiga fiecare caz în parte.

Anterior bloggerii de la Runway 08, au scris că oficialul rus ar avea doar două opțiuni. Una dintre companiile rusești fie S7 Airlines/ Globus Airlines sau Aeroflot, care trebui să ocolească spațiul aerian al Ucrainei și va tranzita Romania. Ori, companie din Republica Moldova fie AirMoldova sau FLY ONE, care va tranzita spațiul aerian al Ucrainei.

Site-ul specializat FlightRadar precizeaza, pe contul sau de Twitter, ca "aeronava S7 cu zborul #S7157 de la Moscova la Chisinau, Moldova este blocata in apropierea granitei romanesti".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?