EXPLOZIV/AMOR-GATE la Casa Regală? Amănunte INCENDIARE!

EXPLOZIV/AMOR-GATE la Casa Regală? Amănunte INCENDIARE!

Principesa Maria, sora cea mai mică a Principesei Margareta,  trăiește o pasională relație de dragoste cu Dan Duda, fratele mai mic al soțului surorii sale, Radu Duda, au dezvăluit în exclusivitate pentru Flux24 surse apropiate Casei Regale.

Potrivit acelorași surse, cei doi ar dori să se căsătorească, dar deocamdată informația nu a putut fi confirmată din surse oficiale de Flux24.

O eventuală căsătorie va pune însă sub semnul întrebării relația între Familia Regală și Biserica Ortodoxă. O căsătorie religioasă nu va putea fi recunoscută de BOR deoarece încalcă canoanele.

Acest scandal urmează excluderii din Familie a Principelui Nicolae și acțiunilor Principesei Margareta și a Principelui Radu Duda pentru a obține recunoașterea Parlamentului și un buget anual de la stat, acțiune care a fost catalogată de monarhiști ca fiind o predare a Casei Regale statului republican.

Biserica Ortodoxă, în baza învățăturii și a canoanelor sale despre gradele de rudenie spirituală, nu permite căsătoria a două surori cu doi frați. Iată ce spune un fragment din canonul 54 al Sinodului de la Trulan: „Fiindcă însa, prin astfel tăcere și prin necunoașterea opririi căsătoriilor nelegiuite firea se tulbură pe sine, am socotit să expunem mai lămurit cele privitoare la aceasta, hotărând că, de acum înainte, cel care se va împreuna cu vara sa prin legătura de căsătorie, sau tătăl și fiul, cu mama și cu fiica, sau tătăl și fiul cu doua femei surori, sau mama și fiica cu doi frați, sau doi frați cu două surori, să cadă sub canon de șapte ani, firește după ce s-au despărțit de însoțirea nelegiuită.” 

Acesta este numai un exemplu de canon care interzice o astfel de căsătorie, ele fiind mai multe, a precizat un preot ortodox pentru Flux24.

"Parintii au hotarat printr-un canon, la primele Sinoade Ecumenice, ca doi frati nu se pot cununa religios cu doua surori, chiar daca nu este vorba de rude de sange. Au fost situatii cand au venit perechi de gemeni care doreau sa obtina dispensa de la episcop pentru a se putea casatori. Mitropolitul nu a acordat niciodata o astfel de dispensa. Nimeni nu vrea sa riste in fata lui Dumnezeu”, declara pe acest subiect preotul Catalin Dumitrean, consilier al Mitropoliei Ardealului. 

Principesa Maria s-a născut în 13 iulie 1964, în Hellerup, Danemarca. Pe 16 septembrie 1995 la New York s-a căsătorit cu polonezulCasimir Mystkowski. Au divorțat în decembrie 2003 fără a avea urmași, Maria acuzând bătăile crunte din partea fostului soț. În 2015, Maria s-a stabilit în România, ea locuind în prezent la Palatul Elisabeta din București. Margareta și Maria sunt singurele din cele 5 fiice ale Regelui Mihai și Reginei Ana, care sunt stabilite în Țară.

Dan Duda s-a născut în 16 iunie 1968, în Iași. Din 2001 s-a stabilit în SUA, unde a lucrat la Harvard Medical School din Boston. A fost căsătorit cu Mirela Toca din noiembrie 1993.

Au împreună doi copii: Andrew Rene și Alexander Daniel.

El ar fi divorțat recent și s-a întors în România, unde este implicat într-un proiect cu Platforma științifică de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de prof. dr. Irinel Popescu, unde lucrează în calitate de consultant.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”