EXPLOZIV/Cu ASEMENEA RĂSPUNSURI OMENEȘTI, Cioloș va deveni în scurt timp REGELE Facebook-ului!

EXPLOZIV/Cu ASEMENEA RĂSPUNSURI OMENEȘTI, Cioloș va deveni în scurt timp REGELE Facebook-ului!

Dacian Cioloș continuă să ne uimească! Pe noi ne unge la suflet naturalețea lui, care n-are nimic din spurcăciunea și prefăcătoria de doi lei a celor care plutesc acum prin băltoaca politică. Duminică, nea Cioloș, așa cum ne vine să-i spunem de fiecare dată, a stat câteva ore, la taină cu românii pe contul său de Facebook. Natural. Și cu calm. Folosind, la un moment dat, în limita lui de băiat cu bun-simț înnăscut, și niște aprecieri cam la limită. Care, realizați că nouă, spurcați la gură, ne-au plăcut. Așa cum ne-a plăcut și curajul de a-și asuma afirmații pe care, pentru a nu supăra electoratul, jivinele clasice nu le-ar folosi nici picate cu ceară fierbinte!

Dacă o ține așa, în scurt timp, nea Cioloș va deveni regele Facebook-ului. Și e, credem noi, doar primul pas. Pentru că e drăcos...

Uite câteva exemple. Aia cu instalația e tare!

Ce i-a răspuns celui care l-a întrebat dacă este în concediu de odihnă de la UE şi îi reproşa că nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor. Acesta mai vorbea şi despre vânzarea Portului Constanţa.
 
”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie, nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în... instalaţie”, i-a răspuns Dacian Cioloş. 

El a arătat că ”problema Portului Constanţa este că are un potenţial enorm de care unii şi-au cam bătut joc până acum”.
 
”De noi înşine trebuie să ne temem, şi nu de olandezi sau de alţii”.

În ceea ce priveşte contribuţia financiară a României la UE.

”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie”, a continuat el, referindu-se la afirmaţia aceleiaşi persoane că ”oamenii rezistă cât rezistă, dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească”.

Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat.

”Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună”.

”Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”.

Dacian Cioloş a răspuns şi unei persoane care îi spunea că a fost pus în funcţie, nu ales şi trebuie să asculte de români, şi nu de UE.

”Orice premier e numit şi nu ales direct. Doar parlamentarii (care votează Guvernul) şi preşedintele ţării (care desemnează primul ministru) sunt votaţi direct. Acesta e sistemul instituţional democratic în România. Am ajuns prim ministru respectând întrutotul procedura democratică. Şi vă spun sincer: nu am căutat deloc cu orice preţ să devin premier”.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei