EXPLOZIV/De ce a fost CUTREMUR în SRI! Amănunte INCENDIARE!

EXPLOZIV/De ce a fost CUTREMUR în SRI! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

Imediat după apariția informației că președintele a pensionat niște șefi din SRI și Eduard Hellvig a procedat la numirea a doi adjuncți, noi am titrat că este cutremur la vârful SRI. Lumea nu a fost atentă la nuanțele comunicatului SRI, în care se spunea că s-au produs schimbări în mai multe compartimente. Extrem de importante sunt aceste schimbări, trecute cu vederea de analiștii de serviciu.

Președintele Klaus Iohannis a numit doi noi adjuncți la SRI, colonelul Bizadea Romeo Cristian și pe generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan, și l-a trecut în rezervă pe generalul Ion Grosu, care a ocupat funcția de adjunct al directorului SRI.

Mai adăugăm pensionarea a patru generali cu funcții cheie:

Ciobanu Florea - adjunctul șefului Brigăzii Antitero,
Mangra Vicențiu - șeful Direcției Tehnice,
Adrian Popescu - șeful Direcției de Analiză – Planificare-Cooperare,
Puiu Gheorghe - șeful Direcției de Protecție Internă

În aceeași zi s-au mai produs trei schimbări:

Generalul Dumbravă, șeful Direcției Juridice a devenit Secretar General.

Cozma Sorin Gabriel, șeful Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism, a fost transferat la un oficiu atașat de ORNISS.

Generalul Elena Istode, șeful Departamentului Securității Economice, a fost schimbată din funcție și a primit alte însărcinări.

Bilanțul este impresionant: 2 adjuncți și 4 șefi de Direcții Generale sau Direcții, schimbați și trecuți în rezervă și 3 șefi de Direcții Generale înlocuiți. Structuri-cheie din SRI, Direcția de Protecție Internă, Analiză și Antitero au fost incluse în acest proces. Direcția Generală "Apărarea Constituției" a primit un nou șef. 

Existau zvonuri în piață privind o eventuală schimbare a prim-adjunctului directorului SRI. Nu s-a produs. Deocamdată.

Unul din cei doi noi adjuncți ai directorului SRI a călcat cu mașina o femeie de 78 de ani. Acesta a fost șeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig

Unul din cei noi doi adjuncți ai directorului SRI, colonelul Romeo Cristian Bizadea, fost șef de cabinet al directorului Eduard Hellvig, numit vineri în funcție de președintele Klaus Iohannis,  a călcat cu mașina o femeie de 78 de ani acum câțiva ani. Informația a apărut în presa locală la aceea vreme. 

În 9 aprilie 2012, Obiectiv argesean scria:

„Un ofiter SRI a fost implicat vineri dupa-amiaza intr-un accident rutier. Barbatul este angajat la UM 0139 Bucuresti, iar vineri se indrepta la volanul unui Cielo din directia Ramnicu Valcea catre A1. In drumul sau, pe raza comunei Bascov, Romeo Cristian Bizadea a lovit in plin o batrana de 78 de ani din Comuna Bascov, care se angajase sa traverseze strada printr-un loc nepermis. Soferul nu a vazut-o pe femeie la timp si nu a mai putut evita impactul. Sarlota Dan s-a ales cu rani destul de grave si a fost internata la Spitalul Judetean Arges, unde va ramane si zilele urmatoare pentru supraveghere. Soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice si purta centura de siguranta”.

CV-ul colonelului Cristian Bizadea:

„Domnul colonel Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat pozitia de sef al Cabinetului Directorului SRI.De la angajarea in Serviciu, in anul 2001, a detinut diferite functii in Directia Generala Contraspionaj: loctiitor al sefului Directiei, sef de departamente de analiza, operatiuni si planificare. In aceasta calitate, a participat la operatiuni derulate in cooperare cu parteneri interni si externi ai SRI. A coordonat si contribuit la o buna parte din procesele de transformare institutionala a SRI. In anul 2013 a obtinut titlul de doctor in sociologie la Universitatea Bucuresti, cu teza intitulata 'Orientul Mijlociu Extins; o perspectiva demopolitica'.Este lector universitar si a predat cursuri de analiza a informatiilor si analiza de risc la Universitatea Bucuresti si la Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul'. Este licentiat in drept al Universitatii 'Lucian Blaga' Sibiu si are un master in comunicare si relatii publice, obtinut la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Vorbeste fluent limba engleza. S-a nascut in anul 1976, in Bucuresti. Este casatorit si are un copil”.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala