Facebook ia noi măsuri împotriva informațiilor false

Facebook ia noi măsuri împotriva informațiilor false

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat miercuri că își intensifică lupta împotriva informațiilor false ("fake news"), prin monitorizarea comportamentelor online suspecte, cum ar fi postarea de mesaje numeroase sau repetitive sau închiderea contului, informează APF.

Obiectivul Facebook este cel de a garanta că oamenii sunt ceea ce pretind a fi pe rețeaua de socializare. "Am constatat că, atunci când oamenii se prezintă pe Facebook așa cum sunt în viața reală, ei acționează în mod responsabil", a susținut pe un blog Shabnam Shaik, membră a echipei de protecție și sprijin din cadrul Facebook.

"Conturile false nu aplică acest model și sunt strâns legate de crearea și distribuirea de spam-uri", a adăugat ea.

Orice cont suspect este suspendat, iar cel care îl deține este supus unor controale de identitate.

În Franța, intensificarea luptei duse de Facebook împotriva conturilor suspecte a condus la intervenții în cazul a 30.000 de conturi, a precizat Shabnam Shaik.

Noile măsuri ar trebui să permită Facebook "să reducă spam-ul, dezinformarea sau orice alt conținut înșelător adesea distribuit de creatorii de conturi false", a adăugat ea.

Printre noile caracteristici anunțate de Facebook, se mai numără semnalarea mai ușoară a mesajelor suspecte și căutarea mai simplă a subiectelor, mai informează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...