Facebook poate avea numărul tău de telefon chiar dacă nu ai cont. Cum îl poți șterge

Facebook poate avea numărul tău de telefon chiar dacă nu ai cont. Cum îl poți șterge

Facebook deține multe numere de telefon și adrese de email ale unor persoane fără cont în rețea, doar pentru că alți utilizatorii au permis aplicației să aibă acces la agenda lor telefonică.

Facebook deține multe numere de telefon ale unor persoane fără cont în rețea FOTO Shutterstock

Chiar dacă nu ai avut niciodată cont în rețeaua Facebook, este foarte probabil ca Meta (compania care deține Facebook) să dețină și informații valoroase precum numărul tău de telefon și adresa de email, relatează Business Insider .

Aceasta pentru că orice persoană care are aceste informații de contact în agenda sa telefonică (numărul de telefon și email-ul tău) și și-a creat un cont pe Facebook a dat aplicației acces la datele din agenda sa.

Vestea bună este că Meta are un instrument pentru a le permite oamenilor să verifice dacă Facebook deține acele date și să solicite ștergerea lor.

Facebook are o secțiune dedicată non-utilizatorilor în care informează că „prelucrează numele, numărul de telefon mobil și/sau adresa de e-mail atunci când le primim de la utilizatorii noștri prin intermediul funcției de încărcare a contactelor sau de sincronizare a contactelor, pe Facebook, Messenger sau Instagram („Încărcarea contactelor”). Noi prelucrăm aceste informații chiar dacă nu sunteți utilizator Facebook, Messenger sau Instagram și/sau nu aveți un cont la noi (sunteți „non-utilizator“).

Facebook 1 JPG

Cum ștergi numărul de telefon din baza de date Facebook

Oricine poate verifica aici dacă numărul său de telefon sau adresa de email sunt în baza de date a companiei. Serviciul te întreabă dacă dorești să cauți un număr de telefon, un număr de telefon fix sau o adresă de e-mail care ar fi putut fi încărcată de un prieten care utilizează aplicațiile de bază ale Meta: Facebook, Messenger sau Instagram.

Facebook 2 JPG

După introducerea numărului de telefon, vei primi un cod de confirmare prin SMS. Odată ce confirmi codul pentru a demonstra că numărul îți aparține, poți solicita ștergea numărului tău de telefon sau a adresei de email, precum și blocarea acestora.

Facebook 3 JPG

Dacă avem informaţiile tale de contact, ne poţi solicita să le ştergem din baza de date cu agende. Pentru a împiedica ca acestea să fie încărcate din nou în baza de date prin intermediul agendei unui alt utilizator, trebuie să păstrăm o copie în lista de blocări. Dacă doreşti să ştergem şi să blocăm mai multe tipuri de informaţii de contact, trebuie să le confirmăm pe fiecare în parte“, se arată pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...