Facebook transferă în SUA gestionarea datelor utilizatorilor britanici

Facebook transferă în SUA gestionarea datelor utilizatorilor britanici

Gigantul american Facebook a decis să transfere anul viitor în SUA gestionarea datelor utilizatorilor săi din Regatul Unit, asigurată până în prezent în Irlanda pentru Uniunea Europeană, evocând o schimbare legată de Brexit, transmite AFP.

''La fel ca alte întreprinderi, Facebook trebuie să procedeze la schimbări ca răspuns la Brexit'' şi la incertitudini care persistă, explică grupul într-un comunicat.

În consecinţă, responsabilitatea juridică a utilizatorilor britanici va trece de la Facebook Ireland la Facebook Inc, compania-mamă americană, de îndată ce perioada de tranziţie va fi luat sfârşit, la 31 decembrie acest an.

În februarie, grupul Google anunţase o decizie similară.

Până în prezent, ansamblul utilizatorilor europeni, printre care britanicii, depind de Facebook din Irlanda, unde grupul şi-a stabilit sediul pentru continentul european.

Facebook, care adaugă că ansamblul utilizatorilor săi non-europeni depind deja de sediul său american, a precizat că nu va exista nicio schimbare în maniera de gestionare a datelor personale sau a serviciilor propuse.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!