Fake news rusesc despre Regina Elisabeta: filmulețul calomniator difuzat la TV

Fake news rusesc despre Regina Elisabeta: filmulețul calomniator difuzat la TV

Rusia continua dezinformarea și discreditarea Reginei Elisabeta a II-a și după moartea acesteia, fiind aduse acuzații fără temei privind unele politici ale Marii Britanii.

Rușii nu au respect nici pentru cei morți, cum e cazul Reginei Elisabeta a II-a FOTO captură video

Olga Skabaeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Rusia, a prezentat o înregistrare video filmată cu decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a, afirmând că fostul monarh este cea care apare în filmare și se comportă într-un mod depasat cu copiii din Africa.

Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin, potrivit HotNews .

Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, mai spune rusoaica.

Momentul a fost remarcat de jurnalista americană Julia Davis, aceasta subliniind că înregistrarea a fost filmată cândva între 1899 și 1900, cu mai bine de două decenii înainte ca regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).

Comentariile sale vin în contextul în care Rusia încearcă să își extindă influența în Africa după sancțiunile istorice impuse de Occident împotriva economiei ruse. Una dintre afirmațiile prin care propaganda Moscovei încearcă să curteze liderii africani este că, spre deosebire de țările occidentale, Rusia nu a avut niciodată colonii.

Restricții în Londra

Marea Britania este în febra pregătirilor pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, iar în continuare privește turneul noului monarh, nevoit să meargă în toate cele patru națiuni. Regele Charles al III- lea şi regina consoartă se deplasează vineri în Ţara Galilor, încheind astfel turneul lor în cele patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor). În cursul serii de vineri, toţi cei patru copiii al Reginei Elisabeta a II-a, inclusiv regele Charles, se reunesc la Westminster Hall, pentru „un priveghi princiar”. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu suveranei britanice o pot face până în ziua funeraliilor, 19 septembrie, la 5:30 GMT. Accesul este permis 24 de ore pe zi.

Vineri, sicriul Reginei va rămâne pentru a doua zi în Westminster Hall. Mii de oameni sunt aşteptaţi pentru a-i aduce un omagiu Reginei, coada din timpul nopţii fiind de aproape 8 kilometri, relatează BBC.

Trei staţii de metrou din centrul Londrei vor fi închise în cea mai mare parte a dimineţii de luni 19 septembrie, când vor avea loc funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, a anunţat vineri Transport for London (Tfl), scrie Agerpres.

Compania care gestionează reţeaua de transport public din capitală a precizat că închiderea staţiilor Westminster, St James's Park şi Hyde Park Corner se va face pentru a evita aglomeraţia celor care se deplasează în apropierea Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul religios.

România, reprezentată de Iohannis la funeralii

Din partea României, la funeraliile Reginei Elisabeta va participa Klaus Iohannis. Ulterior, seful statului se va deplasa în Statele Unite ale Americii, unde va participa la lucrările Adunării Generale ale Organizației Națiunilor Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”