Falcă: M-a surpris comunicatul ANI; firma al cărei administrator este soția nu a lucrat niciodată pe bani publici

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, s-a declarat luni surprins de comunicatul Agenției Naționale de Integritate care a declanșat o evaluare în privința sa, susținând că a fost verificat de mai multe ori de această instituție fără să fie găsit vinovat de ceva.

'Am fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare de către Agenția Națională de Integritate. M-a surprins comunicatul dat astăzi (luni, 27 feb. n.red.) de către ANI privitor la faptul că ar fi constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către mine, sesizând Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări. M-a surprins, pentru că am fost verificat de ANI de mai multe ori, în anii de când sunt primar al municipiului Arad și nu au fost constatate conflicte de interese. Doresc să precizez că firma Pro Arhitectura Arad SRL, al cărei administrator este soția mea, nu a lucrat niciodată cu bani publici. Am încredere în Justiție, în aceea că cercetările vor dovedi că nu sunt vinovat', a declarat pentru AGERPRES Gheorghe Falcă.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Gheorghe Falcă a infracțiunii de conflict de interese.

"În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Gheorghe Falcă a semnat și aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială ? Pro Arhitectura Arad SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL", se arată într-un comunicat al ANI transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, actele au fost semnate și aprobate de Gheorghe Falcă, în calitate de primar, pe perioada mandatelor 2008 ? 2012, respectiv 2012 ? 2016.

"În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 de lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Gheorghe Falcă, cât și pentru soția acestuia", se precizează în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV