Familia unui jurnalist Al-Jazeera, ucisă într-un atac devastator în Gaza. Imagini cutremurătoare VIDEO

Familia unui jurnalist Al-Jazeera, ucisă într-un atac devastator în Gaza. Imagini cutremurătoare VIDEO

Risc Seismic

Un atac al forțelor israeliene asupra taberei de refugiați Nuseirat din Fâșia Gaza a avut consecințe dezastruoase. Printre victime s-a numărat și familia jurnalistului Wael al-Dahdouh, principalul corespondent al canalului de știri Al-Jazeera în Gaza, potrivit unui anunț, făcut miercuri de canalul de știri.

Soția și cei doi copii ai jurnalistului au fost uciși. Incidentul tragic a survenit după ce mișcarea palestiniană Hamas a pornit un atac asupra teritoriului israelian la data de 7 octombrie, declanșând acum o reacție dură din partea armatei israeliene.

Fâșia Gaza, unul dintre cele mai dens populate locuri din lume, a devenit teatrul unor violențe extreme care au dus la un bilanț îngrozitor de victime și distrugeri. Până în prezent, sute de persoane au fost ucise, iar mii au fost rănite.

Cuplul și cei doi copii au fost victime ale unui atac asupra zonei în care locuiau. Al-Jazeera a emis un comunicat în care au evidențiat faptul că „atacul nediscriminatoriu al forțelor de ocupație israeliene a dus la dispariția tragică a soției, a fiului și a fiicei sale, în timp ce restul familiei sale este sub dărâmături.”

Imaginile cu jurnalistul Wael al-Dahdouh îndurerat au fost difuzate la televizor. El a fost surprins în spitalul din Deir el-Balah din sudul Fâşiei Gaza, zonă controlată de Hamas din 2007.

Al-Jazeera a precizat că familia jurnalistului său s-a refugiat în centrul teritoriului, urmând recomandările armatei israeliene, care a solicitat locuitorilor din Gaza să părăsească nordul regiunii şi să se îndrepte spre sud.

Conflictul dintre Hamas și Israel a stârnit îngrijorări internaționale din cauza violențelor crescânde și a numărului mare de victime, în special civili. Autoritățile israeliene au declarat că peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, în timp ce Hamas susține că peste 6.500 de palestinieni au fost uciși în teritoriul palestinian, de asemenea, în special civili.

Pe lângă crime, peste 220 de bărbați, femei și copii au fost luați ostatici de către Hamas. Comunitatea internațională a făcut apel la încetarea imediată a violențelor, dar situația rămâne extrem de tensionată și complexă.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat