Fără Halep la Billie Jean King Cup! Simona nu va veni în tribună pentru a-și încuraja colegele contra Ungariei

Fără Halep la Billie Jean King Cup! Simona nu va veni în tribună pentru a-și încuraja colegele contra Ungariei

Duelul România - Ungaria, din cadrul playoff-ului Billie Jean King Cup (fosta FED Cup), este programat pe vineri și sâmbătă și va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport. Miza întâlnirii este menținerea în Grupa Mondială a competiției.

Simona își va încuraja colegele de națională din fața televizorului. Foto Gettyimages

Echipa noastră este reprezentată de Ana Bogdan (locul 46 WTA), Jaqueline Cristian (locul 83 WTA), Gabriela Ruse (locul 104 WTA – nu va juca pentru că nu s-a simțit bine în ultimele zile), Alexia Todoni (locul 1258 WTA) şi Monica Niculescu (locul 52 WTA, la dublu). Nu vor fi prezente Simona Halep (suspendată temporar pentru dopaj), Sorana Cîrstea și Irina Begu (și-au anunțat retragerea din naționala BJK Cup).

Existau zvonuri că Simona Halep ar putea veni să le susțină din tribună pe jucătoarele din naționala României, chiar dacă interdicțiile în urma cazului de dopaj erau dure: ea nu ar fi avut voie să primească acreditare sau invitație și nu ar fi putut sta în loje din zonele VIP sau oficiale, singura soluție fiind să-și cumpere bilet și să stea printre spectatori în timpul jocurilor. Căpitanul Horia Tecău a anunțat că Halep nu va veni la Oradea, dar că le-a transmis colegelor sale un mesaj motivator.

Simo se va uita la meciuri de acasă

Am vorbit cu Simona acum câteva zile, dar și mai demult. Ea își dorea să vină la Oradea, să fie alături de echipă, chiar dacă nu mai juca în acest an. Momentan, ne dorim ca situația să se rezolve în favoarea ei și să revină în turnee cât mai repede posibil. E o jucătoare care a făcut mult pentru România, pentru echipa noastră, și sperăm să revină cât mai curând posibil”, a spus Horia Tecău la conferința de presă.

Acesta a adăugat: „Ea a transmis un mesaj de succes pentru echipă, chiar dacă nu va fi prezentă alături de colege. A spus că se va uita le meci, chiar dacă are alte preocupări în aceste zile. Inima ei bate pentru tenis și își dorește cu ardoare ca echipa Românei să câștige această întâlnire“.

Echipa României, optimistă înainte de debutul contra Ungariei. Foto Instagram

Echipa României, optimistă înainte de debutul contra Ungariei. Foto Instagram

Programul meciurilor din Billie Jean King Cup

Ana Bogdan şi Dalma Galfi se vor întâlni în primul meci al confruntării România - Ungaria, vineri, de la ora 15.00. Cele două jucătoare s-au mai confruntat o singură dată, românca ieşind învingătoare cu 1-6, 6-4, 6-2 în 2019, în primul tur la Dubai.

Al doilea meci de simplu de vineri le va opune pe Jaqueline Cristian şi pe Anna Bondar, maghiara având victorii în ambele partide directe.

Sâmbătă, de la ora 13.00, este programat meciul dintre Ana Bogdan şi Anna Bondar (1-0 până acum), respectiv Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi (nu s-au întâlnit vreodată). În proba de dublu, Monica Niculescu şi Anca Alexia Todoni vor evolua contra perechii Reka Luca Jani - Panna Udvardy.

Partida se dispută în noua sală polivalentă din Oradea, cu o capacitate de 5.000 de locuri. Abonamentele costă 250 de lei categoria 1 și 200 de lei, cele de categoria 2.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”