Fără taxă pe Podul de la Brăila, în primii cinci ani de la deschidere. Trecem Dunărea gratuit, grație UE

Fără taxă pe Podul de la Brăila, în primii cinci ani de la deschidere. Trecem Dunărea gratuit, grație UE

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că șoferii vor circula gratuit pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, în primii cinci ani de la deschidere, potrivit contractului de finanțare europeană.

Podul suspendat de la Brăila FOTO: Radu Aramă

„Eu știu că primii cinci ani este gratis. Conform procedurilor fiind vorba despre o finanțare europeană”, a declarat Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă, unde a semnat un protocol pentru construirea către Vama Isaccea.

Sorin Grindeanu a efectuat luni, 3 octombrie, o inspecție pe șantierul celui mai important obiectiv de infrastructură din România ultimelor trei decenii. Constructorul i-a prezentat graficul lucrărilor și s-a angajat că obiectivul va fi gata în decembrie 2022.

Vizita are loc după ce au apărut mai multe informații contradictorii despre lucrare. Deși constructorul a promis că podul va fi gata până la finalul anului, el a depus o solicitare la CNAIR privind prelungirea termenului de finalizare până în 2025.

„Am verificat șantierul Podului suspendat dintre Brăila și Tulcea. Reprezentantul constructorului italian (din Asocierea nipono-italiană) a prezentat un nou grafic al lucrărilor cu angajamente publice ferme: pe pod și pe drumurile de acces se va circula de la sfârșitul acestui an, iar, în vara anului viitor, întregul proiect va fi finalizat (varianta spre Jijila și descărcarea în Drumul Expres Galați- Brăila)”, a declarat ministrul Grindeanu.

„Nu tolerăm constructori care nu își respectă obligațiile!”

Infrastructura reprezintă șansa dezvoltării rapide a României, în actualul context complicat economic, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook, după vizita efectuată pe șantierul podului suspendat peste Dunăre.

„Infrastructura reprezintă șansa dezvoltării rapide a României, în actualul context complicat economic. De aceea, contractele trebuie să se deruleze în termenii stabiliți. Antreprenorii serioși ne sunt parteneri în acest efort și îi tratăm onest. Însă nu tolerăm constructori care nu își respectă obligațiile! În cazul acestora vom decide cele mai dure măsuri legal posibile”, a transmis Grindeanu.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…